Başkandan şok karar! 150 kişi işten çıkarılıyor Başkandan şok karar! 150 kişi işten çıkarılıyor

2023 yılında “Boz Yap, Boz Yapma” teması ile düzenlenen yarışmanın ikincisi Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ece Diliüz, yarışmanın kendisi için ne ifade ettiğini ve tasarım deneyimini Yurtbay Seramik YouTube hesabında paylaşılan videoda anlattı. 
Yurtbay Seramik tarafından genç tasarımcıların desteklenmesi amacı ile düzenlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın 11.si, “Rutinler ve İzleri” teması ile düzenleniyor. “Rutinleri takip et, izlerini gör, tasarıma yansıt,” sloganı ile katılımcıları izleri takip etmeye davet eden yarışmaya başvurular, 15 Mart 2024 tarihine kadar gerçekleştirilebiliyor. 
Yurtbay Seramik tarafından 2023 senesinde 10.su düzenlenen ve ana teması “Boz Yap, Boz Yapma” olarak belirlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda ikincilik ödülünün sahibi Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Ece Diliüz, kendi yarışma deneyimini Yurtbay Seramik YouTube hesabında yayınlanan video ile paylaştı. 2023 senesinde rekor katılımla 202 farklı üniversiteden 14.000 ön başvurunun yapıldığı ve 522 projenin değerlendirildiği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda ödül alan Diliüz, yarışmanın önemini vurgulayarak, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması, birçok gencin içinde yaşattığı yeteneğini kendisiyle tanıştırma ve bu gerçeği paylaşma fırsatı sunuyor,” ifadelerini kullandı. 
“Tasarımın başarısı, istenen temanın doğru anlaşılmasıyla geliyor.”
“Boz Yap, Boz Yapma” teması ile “Dijitalleşen bir yolculuğun içinde, ölçüleri belli karolar kullanarak, kuralını kendin yazdığın bir oyun yaratabilir misin?” sorusunu sorarak tasarımcıları standardın ötesinde düşünmeye ve yaratmaya teşvik eden yarışma hakkında ön bilgiyi internetten edindiğini belirten Ece Diliüz, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’ndan internet üzerinden haberim oldu. Temasını anlamak için birkaç ay düşündüm ve araştırma yaptım. Jürilerle ve geçen senenin kazananlarıyla yapılan videoları izledim. Bana göre tasarımın başarısı, istenen temanın doğru anlaşılmasıyla geliyor. Ben de uzun bir süre temaya yoğunlaştım,” ifadelerini kullandı. 
Temaya odaklanınca seramiği oyunla bağdaştırması gerektiğini anladığını belirten Ece Diliüz, “Seramiği çocukların oyun oynayacağı bir ortama nasıl dönüştürebilirim diye düşünürken ortaya bu oyun çıktı. Bu oyun kuran seramikler, her yere uygulanabilir; her çocuk tarafından oynanabilir. Özel bir eğitmenin gözetiminde çocuklara çok şey katabileceğine inandığım bir tarafı da var. Var olan bir oyunu seramiğe entegre edip o oyunu biraz onurlandırmak da istedim diyebilirim,” şeklinde konuştu. Tasarımında en önemli faktörlerden birinin VR gözlükler olduğunun altını çizen Diliüz, “Burada asıl olay seramikti ve seramiğin bir yönlendirici olması gerekiyordu. Bu noktada da devreye VR gözlükler girdi. Çocukların hayal dünyası çok zengin. Hayallerini gerçek hayatta deneyimlemek, o hayal dünyalarındaki görüntüleri gerçek dünyada yaşamak istiyorlar. Artık çocuklar, seramiğin büyülü dünyasına VR gözlükler aracılığıyla adım atabilecekler. Gördükleri her bir seramik parçası, onlara yeni bir maceranın kapılarını açacak. Renklerin dans ettiği, şekillerin canlandığı bir dünya onları bekliyor,” dedi.
“Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda birçok gencin içinde yaşattığı yeteneğini kendisiyle tanıştırma fırsatı sunuyor.”
Yarışmaları keşfettiğinden bu yana tasarımlarını daha motive şekilde gerçekleştirdiğini belirten Diliüz, “Bir şey yaratmaya çalışıyorum ve yarattığım o şeyin farklı bir forma dönüştüğünü, gerçekleştiğini ve bir yerlere geldiğini görmek kendimi daha fazla keşfetmemi ve yürüdüğüm yolda daha emin adımlar atmamı sağlıyor,” şeklinde konuştu.
“Ben her insanın içinde bir yeteneğin bulunduğuna inanıyorum. Doğru zaman ve uygun şartlar oluştuğunda sizi bekleyen yetenekle mutlaka buluyorsunuz. Bundan sonrası ile çalışmak, araştırmak ve sürekli üretmek. Üretirken çevremle etkileşim içinde olmak, el ele tutunup dayanışmak ve paylaşmak da benim için çok önemli. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda birçok gencin içinde yaşattığı yeteneğini kendisiyle tanıştırma ve bu gerçeği paylaşma fırsatı sunuyor. Bu fırsatı sunduğu için tüm Yurtbay Ailesi’ne de teşekkür ederim,” ifadeleriyle, yarışmanın kendisi öneminin de altını bir kez daha çizdi. 
YARIŞMAYA 2024 MART AYINA KADAR BAŞVURU YAPILABİLİYOR
Yurtbay Şirketler Grubu Kurucusu Zeki Yurtbay tarafından “Gençler hayal etsinler, hayal çok güzel bir şeydir. Gerçekleştirilebilir olan hayaller kursunlar. Onları gerçekleştirmek için çalışsınlar. O hayaller gerçekleştikçe, daha da büyür.” ifadeleriyle temelleri atılan yarışma, Yurtbay Seramik’in en önemli sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alıyor.
Bu sene, “Rutinler ve İzleri” temasıyla 11.si düzenlenecek olan yarışmaya Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ekip olarak ya da bireysel başvuru yapabiliyor. 
Birincilik ödülü kazanan tasarımın üretilerek 2024 yılında İstanbul’da yapılacak Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki Yurtbay Seramik Standı’nda sergileneceği yarışmaya 15 Mart 2024 tarihine kadar başvuru kabul ediliyor.

Haber Merkezi