29 Nisan 17:00 – 17 Mayıs 05:00 tarihleri arasında, bir süredir hafta sonu ve akşamları uygulanan kısmı sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramını kapsayan tam 17 günlük sürede uygulanmaya başlanacak.

Ulusal ve yerel basında okuyacaklarınızı henüz haber Cumhurbaşkanın ağzından yeni duyulmuşken bütün yazılı ve görsel basında çıkacak haberleri tahmin edebiliyorum.

Ben bugün yazılmayacak olanlardan başlamak isterim.

Önümüz bayram ve ramazan ayındayız. Büyük bir çoğunluğumuzun inancına göre Ramazan bolluk bereket demek, buna inanıyoruz. Peki, bu süre içerisinde çalışamayan, kazanamayan vatandaşın evlerinde bolluk bereket nasıl olacak?

Bu akşam alınan kararın tamamıyla arkasındayım. Bu karar gecikmiş, ülkeye milyarlarca zarara uğratmış ancak her şeyden çok daha önemlisi onbinlerce canımızın yitip gitmesinden sonra alınmıştır. Gecikmiş karar ancak alınan onlarca hatalı karara göre ilk defa umut vermiştir.

Peki, şimdi ne olacak? Aç, tok mu demeden lütfen herkes en yakın komşusu, akrabası, ihtiyaç sahibi herkesi bu dönem öncesi bir yoklasın. Emin olamıyorsan bayramda giyemeyeceğimiz bayramlıklar, misafire takdim edemeyeceğimiz tatlılar şimdiden 2 gün içerisinde ihtiyaç sahipleri ile buluşturalım. Marketlerin hazırladığı ucuz, kalitesiz ramazan kolileri yerine her evin ihtiyacı; un, tuz, şeker, yağ, salça, makarna, pirinç, hijyen ve temizlik malzemesi gibi ihtiyaçları sorgusuz şu birkaç günde göndermeye çalışalım. Mümkünse elektrik, su, doğalgaz, internet ücretini yatıramayan komşuları, akrabaları bir daha yoklayalım. Sadece maddi gücü değil fiziki gücü ve sağlık şartları el vermeyen dostlarımıza kendimizi yeniden hatırlatalım. Malum Belediye önünde ödeme kuyruğunu gördük, bu şehirdeki bankaların yöneticileri, hadi sizlerde artık hem şubelerden tahsilât yapabilme hem de otomatik ödemeler için kolları sıvayın; vatandaşı bilgilendirin. Teması en aza indirelim, yaşlılarımızı o kuyruklarda görmeyelim.

Zonguldak özelinde en şanslı olduğumuz alan mahalle yerleşimi ağırlıklı ve nefes alabilme alanımız var. Bu imkân büyükşehirlerde yok ancak bu imkânı eline poşet alıp fırına gidiyorum diyerek olur olmadık yerlerde sosyal ortamlar oluşturarak ziyan etmeyelim.

Emniyet güçlerimize büyük iş düşüyor. Özellikle emniyet müdürümüzün maske, mesafe konusunda hassasiyetini görüyoruz; bu 17 günde işgüzergahlık yapanlara fırsat verilmemeli. Herkesin elinde bir belge ile sokağa çıktığını görüyor, duyuyoruz. Bu artık milli bir mesele, artık sıfırlama zamanı, bu sebeple şimdiden başarılar dilerim.

Haydi Zonguldak. Resmi olarak 14 ancak gerçekte 17 aydır virüs belası ile onlarca canımız yandı. Bunu yüreğinde hisseden biri olarak söylüyorum; ev gezmesi, sokak muhabbetler, kaçak sağda solda iftar, bayramda mangal sefaları, hele hasta ziyaretleri ve nefes almak adına yapılan market, fırın kaçamaklarını 17 gün süresince bıçak sırtı gibi kesip atalım.

Sonunda artı maskesiz, birbirimizi kucaklayıp sohbet edebileceğimiz günlere kavuşmak için az daha sabır.

Sağlıkla kalın.