Kömürspor takımı ligdeki en ilginç maçlarından bir tanesini de, hafta sonu konuk ettiği Bucaspor ile oynadı.

90 dakika sona erdiğinde, geçmiş süreçlerde alınan kötü sonuçlara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Ben bu 90 dakikalık bölümü 3 ayrı 30 dakikaya böldüm.

Bu süreçlerde neler yaptık, neler yaşandı, gelin birlikte masaya yatıralım.

İlk 30 dakikalık birinci bölümde Kömürspor takımı rakip üzerinde etkili olabilmek adına, geliştirdiği sağlı sollu cılız ataklarla amacına ulaşamadı.

Çok tecrübeli oyuncuları kadrosunda bulunduran rakip Bucaspor takımı ilk bölümün sonlarına doğru maskesini düşürerek, özellikle bugüne kadar izlemediğimiz bir takım hüviyetine girdi.

Maçı yöneten hakeminde oyunu elinde tutamamasını fırsat bilen Bucaspor takımının, özellikle 33 numaralı formayı taşıyan Veli Kızılyıldız’ın önderliğinde profesyonelce yapılmaya çalışan, centilmenliğe aykırı davranışlarla önce maçı izleyen taraftarları çileden çıkarırken, Kömürspor takımını da psikolojik olarak ciddi bir biçimde oyundan düşürmesini bildi.

İlk bölümün sona ermesiyle birlikte soldan geliştirdikleri bir atakla, aradıkları golü bulan konuk ekip aynı anda bizimde gardımızı düşürmüş oldu. İkinci 30 dakikalık bölümde, önce galibiyetini korumayı amaçlayan rakip, daha sonra farkı ikiye çıkarmak için zaman zaman kalemizde etkili oldu.

Üçüncü 30 dakikalık bölümde yeniden toparlanarak önce skoru eşitlemeyi, daha sonra maçı kazanmak istediklerini oyuna yansıtamayan, takımımız tabii ki istediği sonuca ulaşamadı.

Bu tabloyu yaşayan bir birey olarak bende bu maçın adına “3 Boyutlu Maç” dedim.

Öncelikle bu tür maçları neden kazanamadığımızı söylemek istiyorum?

1-      Oynadığımız rakibi yeterince analiz edemiyoruz.

2-      Birbirinden kopuk oynayan defansımızın sıkıntıları bu tür maçlarda devam ediyor.

3-       Kanat oyuncularımız geriye çekilerek değil, önde oynarsa, rakipte elini kolunu sallayarak bizim alanımıza bu kadar kolay gelemez.

4-       Bu maçta da takım oyunundan çok bireysel oyun anlayışı ile mücadele etmekte ısrar ettik.

5-       Sonucu lehimize çevirmesini beklediğimiz ve ön plana çıkması gerek oyuncularımızı Bucaspor maçında da göremedik.

6-      Takımımızın genel durumunu anlatan bazı istatistikler vardır, bunları gözlerimizi iyi açarsak görmemizde kolay olur.

Yaptığım bu sıralamanın ardından Kömürspor camiasına bir tavsiyem olacak. Bucaspor maçının görüntülerini çeken kameraman arkadaşlarımızdan, bu görüntüleri isteyerek, bu maçın 90 dakikasını izlemelerini tavsiye ederim.