Ligde son 7 haftaya girerken, Tepecikspor önünde alınan galibiyet, Kömürspor camiasına derin bir oh çektirirken, son haftalarda yaşanan stres ve gerilimler de sona erdi.
Uzun yıllardan sonra yeniden 2.Türkiye Lig’inde yer alan Lacivert Kırmızılı ekibimizin, mücadele ettiği Beyaz Grup’ta, zorlu rakiplere rağmen aldığı sonuçlar bence başarılı.
Sezon başında bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Süleyman Caner; ‘Öncelikli hedefimiz bu ligde tutunmaktır’ demişti.
2016-2017 Sezonunun başlaması ile birlikte tesisleri bakıma alınan, Kömürspor takımı bu gelişmelerden sonra lig ve kupada oynayacağı tüm maçları zorunlu olarak Devrek sahasına aldı.
Oynadığı liglerde taraftarıyla bütünleşen Kömürspor takımı, 1 sezon boyunca alınan cezalar nedeniyle de kendi evinde oynadığı 4 maçında da, taraftar desteğinden yoksun kaldı.
Sezon öncesi yaşanan bir dizi olumsuzluklara rağmen lige iyi bir başlangıç yaparak, içerde ve deplansmanda güçlü rakipleri yenerek, Play-off hesapları için hedef büyüttü.
İlk yarının tamamlanmasına 2 hafta kala kendi sahamızda oynadığımız Bucaspor takımına 1-0 mağlup olan ekibimiz, ardından da lig sonuncusu Ofspor takımına da deplasmanda mağlup olunca Play-off hesaplarımız bir anda alt üst oldu.
Üst üste alınan yenilgiler sonrası, amacımıza ulaşabilmek için tek şansımız vardı. Ara transferde ihtiyacımız olan 3 veya en azından takımımızı omuzlayacak 2 kaliteli oyuncuyu kadromuza maalesef katamadık.
Şu bir gerçek ki imkânlarımız sınırlı olduğu için, diğer takımlar gibi ikinci yarı için güçlü bir takım oluşturamadık.
Yer aldığımız tüm liglerde birlikte oynayan, oturmuş bir kadronun sahibi olmanın avantajını koruyorduk.
Sezon başında ve içerisinde transfer mühendisliğini yeterince yapamıyoruz.
Yeni sezon öncesi kadroya dâhil ettiğimiz yaklaşık 12 oyuncudan ne kadar yararlandık, kendimizi sorgulamalıyız.
Aynı hatayı ara transfer döneminde de yapmadık mı? Bu dönemde kadromuza kaç oyuncu aldık Okan Duran’ın dışında kimler takıma katkı sağlıyor.
Geçmişten bu yana Kömürspor takımına büyük katkıları olan bazı oyuncularımızı, bu eleştirilerden tenzih ediyorum.
Bireysel değil de, takım oyununu oynayabilseydik, umarım daha farklı sonuçlar da alabilirdik.
Bu maçın devre arasında Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş’nin Başkanı ile sohbet ettik. Bugün ligde kalma mücadelesi veren ekibin şu ana kadar harcadığı paranın 5 milyon TL’yi aşması beni hayretler içerisinde bıraktı.
Bu kadar para harcayan bir takımın Lig’in son sırasında yer almasının nedeni nedir diye sordum? Başkan; ‘Sezon başında teknik kadro seçiminde büyük yanlışlar yaptık, şu anda göreve getirilen hocamız Alladdin Çiçek, takımın ligde kalabilmesi için elinden geleni yapıyor.’
Oldukça zor ama matematiksel şansımız devam ediyor.
Lig’in bitimine başlangıçta belirttiğim gibi 7 hafta gibi bir süre var. Tepecik maçı galibiyetiyle puanını 36’ya çıkaran ve puan cetvelinin 8.ci basamağına yükselen Kömürspor takımını kutluyorum.