Emekli maaşları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Herkesin de bildiği gibi en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkmıştı. Temmuz ayında 7.500 TL ve üzeri maaşı olan emeklilere zam yapılıp yapılmayacağı merak ediyordu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Peki, 7.500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ne kadar zam verilecek? İşte detaylar..

ERDOĞAN’DAN EMEKLİLERE AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekliler için önemli açıklamalarda bulundu. Maaş zammı konusuna değinen Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız.

Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız”

EMEKLİLERE TEMMUZ MÜJDESİ

ZONGULDAK’TAKİ VAHŞET ÖYKÜ OLDU ZONGULDAK’TAKİ VAHŞET ÖYKÜ OLDU

Geçtiğimiz ay en düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkarılmıştı. Milyonlarca emeklinin Temmuz ayı maaşı enflasyon farkı ile birlikte güncellenecek.          

Bununla birlikte emeklilere refah payının da verileceği belirtiliyor. 4 aylık enflasyon oranı şu anda yüzde 15,22 çıkmıştı. Bu oranın yüzde 20 üzeri olacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİLERİN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin maaş zammı konusunda masadaki formüller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Buna göre ;

7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 40

10 – 15 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 35

15-20 bin TL arasında olanlara ise yüzde 30 olarak kademeli zam yapılması bekleniyor.