Pazar günü kendi seyircimiz önünde oynadığımız Anadolu Üsküdar maçı Zonguldak Kömürspor açısında büyük önem taşıyan karşılaşmalardan birisi olarak, sezona damgasını vurdu.

9 puanlık maç dediğimiz bu karşılaşmayı kazanan lacivert kırmızılılar derin bir oh çekti.

Sezon başından buyana üst üste yaşanan sakatlıklar nedeniyle ideal kadrosunu sahaya süremeyen teknik kadro, son 3 hafta da alınan kötü sonuçların ardından, takımımızın tehlikeli bölgeye yakınlaşması ile gerek camiada ve gerekse taraftar arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Bir atasözü vardır, “süt içerken, ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş” bence çok doğru bir söz.

Dönüp arkaya baktığımızda, Türk futbolunun efsane takımlarından birisi olarak tarihe adını yazdıran Zonguldakspor’un, nerelerden nerelere geldiğini görmek ve yaşamak oldukça düşündürücü değil midir?

14 sezon aralıksız olarak bugünkü adı Süper Ligde oynayan, sezon içerisinde liderlik koltuğuna bile oturan bu takımın art arda lig düşerek profesyonelliğe veda etmesi hazin bir son olmamış mıdır?

Daha sonra alınan isabetli kararlar sonrasında Bal Liginden üç yıl içerisinden ikinci lige kadar yükselerek, kenttin en büyük moral kaynaklarından birisi olmuştur, Zonguldak Kömürspor ile ilgili olarak, bugün içimizde yaşattığımız ve dışa vuramadığımız duygularımız var.

Son üç sezonda alınan bu başarılı sonuçlarda büyük katkısı olan Süleyman Caner’in geçtiğimiz günler içerisinde yaptığı bir açıklamada, “ kent olarak Zonguldak Kömürspor’ a ne verdiler, ne bekliyorlar” söylemi, bir gerçeği yansıtmıyor mu?

Sezon başından bu yana tehlike arz ettiği için yıkılan kapalı tribünün yeniden ihale edilmesinden ötürü Zonguldak kent olarak, seyircisi ile birlikte maçlarını Devrek sahasında oynamaya başladı.

Maddi ve manevi sorunlarını bugüne kadar çözüme kavuşturamayan ekibimizin bu sezon ki hedefi ikinci ligde tutunmaktır.

Şuana kadar oynanan 12 maçta, 16 puan topladık, sezonun ilk yarısının sona ermesine5 hafta kaldı.

Keçiörengücü, Karagümrük ve Ofspor ile deplasmanda oynayacak olan ekibimizin, iç sahada Fethiyespor ve Bucaspor takımlarını konuk edecek.

Şunu anlatmak istiyorum, futbol hata oyunudur, geçmişte yapılan bariz hatalar sonrası kaybedilen puanlar var.

Önemli olanı, bunun tekrarlan mamasıdır.

Anadolu Üsküdar maçı bizim için gerçekten önemli bir karşılaşmaydı. Bu maçta aldığımız iyi sonuçla, kötü gidişata son verdik.

Rakip önünde alınan bu anlamlı galibiyette, başta teknik sorumlu Şenol hoca olmak üzere, kenar yönetimini ve bu maçın kadrosunda yer alan tüm oyuncuları katkılarından ötürü kutluyorum.