Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, 2,5 yıllık görevi sırasında satın alma yapmadan araç filosunu genişletti. Gülüç Belediyesi’ne kazandırdığı araçların değerinin 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu ifade edildi.
2,5 yılda araç sayısını 35’e çıkardı
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, görev yaptığı 2,5 yıllık süre içerisinde araç sayısını 35’e çıkardı. Göreve geldiğinde öncelikle atıl durumda olan araçların bakım ve onarımlarını yaparak çalışır hale getirdiklerini anlatan Başkan Demirtaş, daha sonra çeşitli belediyeler ve bazı kurumlardan kullanılabilir durumdaki araçları hibe olarak alıp Gülüç Belediyesi’ne kazandırdığını söyledi. Gülüç Belediyesi’ne şu ana kadar kamyon, kamyonet, otobüs, foklift, minibüs gibi toplam 18 araç kazandırdığını belirten Demirtaş “2014 yılında göreve geldiğimizde hizmet edecek, çalışır durumdaki araç sayımız yok denecek kadar azdı. Öncelikle şantiyemizde atıl durumda olan araçlarımızın hepsini tamir ve bakımlarını yapıp çalışır duruma getirdik. Daha sonra çeşitli belediyeler, kurum ve kuruluşlardan ellerinde kullanmadıkları araçlardan talep ettik. Çaldığımız kapılardan şu ana kadar hiç boş dönmedik. Hibe yoluyla 2,5 yılda 18 aracı belediyemize kazandırdık. Bu gün Gülüç’ün her mahalle ve sokağına hizmeti hızlı bir şekilde götürebiliyorsak belediyemize kazandırdığımız araçlar sayesindedir” dedi.
Beşiktaş Belediyesi hibe ettiği kamyonun kasasını doldurup gönderdi
Demirtaş, son olarak Ataşehir Ordulular Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu’nun aracı olması ile Beşiktaş Belediyesi’nden talep ettikleri kamyonun Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın onayı ile kendilerine teslim edildiğini ifade etti. Demirtaş konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Beşiktaş Belediyesi’nden Ataşehir Ordulular Dernek Başkanımız Sayın Ertuğrul Köleoğlu’nun vasıtası ile talep ettiğimiz kamyon bize teslim edildi. Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Murat Haznedar hibe ettiği kamyonu boş göndermek istemedi ve kasasına 15 adet oturma gurubu ile 15 adet çöp konteynırı yüklettirdi. Ben Gülüç halkı adına başta Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Murat Haznedar’a ve bu aracın verilmesine vesile olan Ataşehir Ordulular Dernek Başkanımız Sayın Ertuğrul Köleoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gülüç Belediyesi’ne yakın zamanda tam donanımlı yıkama ve süpürge aracı temin edeceklerini belirten Demirtaş, çöp toplama kamyonunu da yeniledikten sonra araç parkında bir eksiklerinin kalmayacağını söyledi.