3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, 12 Mayıs 2016 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliği ile Çaycuma/ Zonguldak’ta başlayan etkinlik 14 Mayıs Cuma günü sona erdi.
“Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans” temalı 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, alanın duayen isimlerinden Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Kamil Büyükmirza’nın katılımıyla açıldı.
“Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans” temalı 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Kongresi yurt içi ve yurt dışından 40 üniversiteden gelen katılımcılar toplam 71 bildiri sundular.
3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nin son gününde bölgenin tarihi ve turistik değerlerinden olan Amasra ve Safranbolu ilçelerini kapsayan gezi düzenlendi.
Düzenlenen kongreye ilişkin bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi Çaycuma Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliği ile 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Çaycuma’da düzenlendi. Muhasebe ve Finans Araştırmalarının akademik olarak konuşulduğu kongrenin hem sosyal bilimler hem de özel olarak muhasebe ve finans alanınca yapılacak çalışmalara kaynak olacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle kongrenin gerçekleştirilmesinde başta Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.