Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi’nin açılışında 8 ülkeden 8 ressam, kadına şiddeti resimlerle anlatacak.
Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliğiyle organize edilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi’ Atatürk Kültür Merkezi sinema ve sergi salonunda başladı. Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Antonio Manfredi de katılacağı çalıştayın açılışı 8 Mart Pazar günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamında dünyaca ünlü resim sanatçılarından Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova Belarus, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed’da canlı performanslarını sergilerken, kadına şiddet konusu resimlerle anlatılacak.
Sergiye Bulgaristan adına katılan Aynur Açıkgöz, amaçlarının Türkiye’de kadınlara yönelik olan kadınlara şiddet olayını anlatmaya çalışacağını söyledi. Açıkgöz, "Bulgaristan’ı temsilen şu anda aranızdayım. Aslen de Türkiye’ de yaşamaktayım. Ereğli’ de çok ilginç bir çalışma yapılıyor. Belki de tüm dünyanın gözü üzerinde olduğu çalışmamızın adı ’8 Mart’ da 8 ülkeden 8 kadın sanatçı’ diye. Konumuzda var. Konu da Türkiye’nin gündemini sarsacak bir konu. 8 Mart’ da ’Kadın ve Şiddet’ konusunu işleyeceğiz. Hala ülkemizde Türkiye’ de kadının ikinci sınıf vatandaş olması, çok şiddet görmesi bizleri kadın ve toplum olarak üzmekte. Biz sanatçılar olarak mesajımızı 8 Mart’ da Ereğli’ den ’Kadına ve şiddete hayır’ sloganıyla çalışıyoruz" dedi.
Derneği Kurucu başkanı ve aynı zamanda ressam olan Adnan Turan ise, "Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla biz 8 ülkeden 8 bayan konseptli bir çalışma düşündük. 8 ressamımız 3 günlük etkinlikte burada kadına şiddet konulu çalışma yapacaklardır. Ereğli halkımız da davetlidir" diye konuştu.