Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu terörün amacına asla ulaşamayacağını söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, partisinin Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilçedeki sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretlerine İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden başlayan Çaturoğlu daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, Anadolu Hastanesi, Echomar Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Devlet Hastanesi’ne gidip burada görev yapan hekimler ile sağlık çalışanlarının günlerini kutladı.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun TBMM’de ki yoğun çalışma temposunun ardından bu hafta bölgede olacağını belirterek, bu vesile ile ilçemizde ki sağlık kuruluşlarına ziyaretler yaptıklarını ifade etti. Çakır, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı2nı kutlarken Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadığını, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
“TERÖR TÜRKİYE’DE ASLA BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK”
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezer Çetinkaya’yı ziyaretinden Ankara’da yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Çaturoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı’nı Ankara’da yaşanan terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeniyle buruk şekilde kutladıklarını söyledi. Çaturoğlu burada yaptığı konuşmasında “Bugün malum 14 Mart Tıp bayramı. Bayramınız kutlu olsun. İnşallah daha iyi şartlarda maddi manevi çalışma ortamı sağlamak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Böyle de devam edeceğiz. Bu vesile ile Ankara’ da ki menfur saldırı sonucu hayatlarını kaybeden tüm şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Cenab-ı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Fakat tabi milletimiz büyük olma yolunda ilerlediği müddetçe bu tür terör saldırılarına da maruz kalıyoruz. Şunun bilinmesini istiyoruz. Terör asla Türkiye’ de başarıya ulaşamayacaktır. Biz hükümet olarak halkımızdan aldığımız destek ve güvenle terörün kökü kazınıncaya kadar, silahları bırakıp üzerine beton dökünceye kadar, son terörist beyaz bayrak çekip teslim olana kadar ya da etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu tür terör eylemleri bizi yolumuzdan çeviremez. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve bütün şehitlerimize, hem saldırılarda hem de Tığ vazifesini yaparken görev başında şehit olan tüm doktor ve sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.
“TERÖR UZANTILARI MAALESEF MECLİSİMİZDE DE VAR”
PKK’nın TBMM’de ki uzantılarının sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları çarpıttıklarını dile getiren Çaturoğlu, hainlerin polis, sivil, asker, sağlık görevlisi tanımadığına işaret etti. Çaturoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Sabahtan akşama kadar terör örgütü uzantıları maalesef meclisimizde de var. Hem plan bütçe komisyonunda ki ben üyesiyim. Genel kurulda. Nasıl bu olayları çarpıttıklarını sizler ekran başında bizler de canlı canlı yaşıyoruz. Bizim sağlık bakanlığımız ambulanslarını, doktorlarını, hemşirelerini gönderiyor. Ama maalesef keskin nişancılar sağlık görevlisi falan demeden önüne ne gelirse katlediyor. Ondan sonra da işi tersine çevirip ’Efendim bizim yaralılarımız alınmıyor’ diyorlar. Beyaz bayrak çekildi de alınmadı mı? Çeksin beyaz bayrağı gelsin teslim olsun. Orda yaralı var diyorsun bir yanda da terör faaliyetine hem keskin nişancılarla hem de orada ki militanların ateşi devam ediyor. Ne sivil, ne asker, ne polis ne de sağlık görevlisi."
Kdz. Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezer Çetinkaya, Çaturoğlu’na ziyaretten dolayı teşekkür ederken, Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şule Başöngen’de Ankara’da ki terör saldırısında yaşanan kayıplarımızdan dolayı Tıp Bayramı’nı buruk şekilde kutladıklarını belirtti.