Alaplı’nın çay dibinde biriken çamurun çevreye yaydığı rahatsız edici kokuların önüne geçilebilmesi için çay suyunun temizliğini sağlamayı belirten Belediye yetkilileri, Alaplı Çayı bu yıl içerisinde temizleme çalışması yapılacağını açıkladı.
Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı Nuri Tekin ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Celalettin Demir yaşanan bu taşkınları hatırlatarak
Çay yüzeyi, Çay güzergahı ve çevresinin nasıl temizleneceğiyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan incelemeler neticesinde Alaplı Çayı’nın Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ)’nin işbirliği yapması suretiyle temizlenmesi kararlaştırıldı.
Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Çayı’nı temizleme çalışmalarına başlayacak DSİ’ye Alaplı Belediyesi’nin malzeme ve araç gereçleriyle destek vereceğini belirterek, "Alaplı Çayı’nın pırıl pırıl akması ilçemizde yaşayan herkesin ortak arzusu. Biz de Alaplı Belediyesi olarak imkanlarımızı seferber ederek temizlik çalışmalarına elimizden gelen katkıyı yapacağız. " dedi.