Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, 6 ay süren “Engelleri Spor İle Kaldırıyoruz” proje kapsamında engeli kardeşlerimizle birlikte çok güzel zamanlar geçirdiklerini bildirdi.
Alaplı MYO spor salonunda düzenlenen kapanış kokteyline Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çöbek, Kent Konseyi Başkanı İsmail Kokut, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, engeliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden burada yaptığı konuşmada, MYO proje grubu tarafından hazırlanan Engelleri Spor İle Kaldırıyoruz“ projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilmesini ardından kondisyon merkezini hizmete açtıklarını söyledi.
"Öğrencilerimiz ve İlçedeki Engelli kardeşlerimiz proje kapsamında bir çok etkinlikler yaptı" diyen Henden, "Şubat ayından açılışını yaptığımız projemizin bugün kapanışını yapıyoruz. Alaplı MYO proje grubumuz tarafından engellilerimize ve öğrencilerimize yönelik Engelleri Spor İle Kaldırıyoruz adlı bir proje hazırlanmıştı. Projemizi bakanlığa sunduk ve onayını aldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığından kondisyon aletleri bize gönderdi ve hemen spor salonu bünyesine oluşturduğumuz alana spor aletlerinin kurumunu yaptık. Bu proje sayesinde engellilerimiz ve öğrencilerimiz merkezimizden ücretsiz spor yapma imkanı buldular. Ayrıca engelli kardeşlerimizle birlikte bir çok etkinlikler düzenledik. Projemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kapanış kokteyline, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çöbek, Kent Konseyi Başkanı İsmail Kokut, İl genel Meclis üyeleri, daire müdürleri, engeliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.