Alaplı Kaymakamlığı tarafından Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince kamuya açık ve kapalı mekanlarda sigara yasağı denetimleri aralıksız devam ediyor.
’Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü’ hakkındaki kanunun hükümleri gereğince, Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri denetimlerine devam ediyor. 2016 yılı içerisinde ekipler kamuya açık kapalı mekanlarda sigara yasağına riayet edilip edilmediğini inceleyerek son bir ayda 50 adet iş yerini denetledi. Bu denetimler çerçevede yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle 4 işyerine ceza kesildiği öğrenildi.
Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, “Vatandaşımıza dumansız hava sahası sağlamak ve bireysel zevklerini vatandaşların sağlığının önüne koyan zihniyete karşı kanuni hükümleri uygulamak, görevimizdir. Bunun için sigara yasağı denetimleri aralıksız sürecek. Vatandaşın sağlığına gereken önemi vermediğini gösteren şahıslara taviz verilmeyecektir. Dumansız hava sahası sağlamak için sigara yasağı denetimlerinin yapılması ve yasağı ihlal eden işyerlerine ve şahıslara gereken cezalar uygulanması gerekiyor” dedi.