Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” kapsamında İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu ödüllü kitap okuma yarışması sınavı yapıldı.
Alaplı ilçesinde Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Son Peygamber Platformu tarafından düzenlenen “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3” kapsamında Alaplı Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneği öncülüğünde “İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu ödüllü kitap okuma yarışmasının sınavı yapıldı.
Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaplı Anadolu Lisesinde yapılan 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sınavlarda sınava girenler ter dökerken veliler ve aileleri de sınav heyecanı yaşadı.
Yaklaşık 374 kişinin katıldığı sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan Alaplı Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Rahim Kara, “Bu yarışma 6 adet farklı kategoride yapıldı. 7’den 77’ye herkesin katılabildiği bir yarışma oldu. Bu yarışmanın Alaplı’ya hayırlı olmasını diliyorum. Biz bu yarışmadan şunu gördük. Gerek İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Müftümüz ve Kaymakamımız olsun gerçekten bu yarışmada biz tem yumruk olduk, tek yürek olduk. Bu yarışmanın ilçeye faydalı olması için ellerinden ne geliyorsa bize yardımcı oldular. Bizde bu düşünceyle çocuklarımızın sınavda maksimum faydayı elde etmeleri için onlara soru hazırlamak noktasında olsun, sınav esnasında kendilerine güvenlerinin gelmeleri konusunda sürekli onları destekledik. Onlara yardımcı olmaya çalıştık. Bizim bu yarışmadaki sloganımız çok önemli biz Alaplı olarak diyoruz ki Türkiye genelinde verilen hediyelere biz ortağız. Alaplı küçük bir ilçe olabilir. Biz bu sınava çok iyi hazırlandık. Türkiye genelinde verilen hediyelere biz ortağız Şunu iddia ediyoruz. Özellikle A ve B kategorisinde Türkiye genelinde verilecek hediyelerin birinci ve ikincisi veya üçüncüsü Alaplı’dan çıkacak diye düşünüyoruz” dedi.
Sınava giren vatandaşlardan Yaşar Arıkan, “Sorular zordu, fakat İslam’ın özünü temelini şeklini şüpheye düşürmeden net sorulardı. Bu soruları doğru cevap verebilmek çok ince noktalara dikkat ederek vermek mümkün, şimdiye kadar kulaktan duyma gelişi güzel duyduğumuz peygamber efendimizin hakkındaki bazı olayların daha doğru ve yerli yerince olduğunu gördük. Ben bu sınavı hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum. Böyle bir kitap ve soru hazırladıkları için” diye konuştu.
Sınava giren Ramazan Arıkan da, “Sorular o kadar zor değildi. Sınavla ilgili bilgiler edindik. Hem bilgilerimizi arttırdık, hem de kendimizi geliştirdik. Güzel bir sınav oldu. Hedefim ilk ona girmek inşallah girerim” dedi.