AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın kolları Başkanı Şengül Albayrak, Kadın Hakları Günü sebebiyle yaptığı açıklamada hiçbir medeniyetin kadını dışlayarak bir şey inşa edemeyeceğini söyledi.
5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde 5 Aralık’ın her yıl bu gün Kadın Hakları Günü olarak kutlandığını vurgulayan Albayrak, yazılı olarak yaptığı açıklamada kadının önemine değindi. Kadınların özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturduğunu belirten Albayrak “Kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bu vesileyle belirtmek isterim. Her yerde ve herkes için geçerli olan haklara sahip olmaları gereken kadınlarımız hırslı, kararlı, ilkeli ve toplum için çalışmaktan asla vazgeçmemişlerdir. Geçmişte cepheye mermi taşıyan kadınımız bugün gerek mecliste gerekse toplumun çeşitli kesimlerinde sesini duyurmaya ve önemli işler yapmaya devam etmektedir. Ben Türk kadınının her alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirecek yeterlilikte olduğuna yürekten inanıyorum” dedi.
Tüm kadınların Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladığını belirten Albayrak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunmasına yönelik mücadelesinin ülkemizin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Albayrak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Büyük Önder Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Bizler şunun farkındayız; Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak bir şey inşa edemez. Bu bilinçle medeniyetimizi yeniden kadın erkek ayrımı yapmaksızın beraber inşa edeceğiz. ‘Cennet annelerin ayaklarının altında’ diyen Peygamber efendimiz cennete giden ilk adımı göstermiştir. Biz bu zihniyetin takipçisiyiz. Kadınlara tanınabilecek tek ayrımcılık pozitif ayrımcılıktır. AK Parti bu düşünce ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirmiştir Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişikliği hükumetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz. Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti hükümeti, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti Kadın Kolları, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi “İnanıyorum ki, geleceğin güvenli, huzurlu, adil ve müferrih dünyasını yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız.”
Kadınlarımız eğitimden sağlığa, yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almıştır ve almaya da devam edecektir. Kadınların aile içi ve sosyal hayatta hak ettiği yere ve değere ulaşması için toplum olarak tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz.
Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın belirttiği gibi AK Parti hükumeti olarak 24 Mart 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde oluşturulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. “Komisyon bünyesinde ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Uygulamalar incelenmesi’, ‘Erken Yaşta Evlilikler’, ‘Eğitim Sistemimizdeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yeri’ ve ‘Çocuk Cinsiyeti Nedeniyle Kadın Üzerinde Oluşturulan Psikolojik Şiddet, Başlık Parası ve Geleneksel Evlilikler’, ‘Mobbing (İşyerinde Psikolojik Şiddet)’, Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü konularını araştırmak ve incelemek üzere alt komisyonlar kurulmuştur.
Bu anlamda Komisyon, gerek kadın erkek eşitliğinin uygulamaya yansıtılmasında gerekse sorun alanlarına yönelik çözüm önerileri geliştirilebilmesinde önemli role sahiptir ve kadın-erkek eşitliği konusunun devletin en üst düzeyinde ciddi şekilde ele alındığını açıkça ortaya koymaktadır. Diğer taraftan, 2005 yılında töre ve namus cinayetleri ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuş, Temmuz 2006’da ‘Çocuk ve Kadına Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler’ konulu 2006/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi yayımlanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”