Zonguldak Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 2016-2017 Memur ve Memur Emeklilerini ilgilendiren Toplu Sözleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 2016-2017 Toplu Sözleşme sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Aşkar, toplu sözleşme sürecinin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek şöyle dedi:
“03 Ağustos 2015’te başlayan Ağustos ayı sonuna kadar neticelenecek olan toplu sözleşme sürecinin başladığı ilk günüde 2 kazanım birden sağladı. Sahada gerilimden yana olanlar masada da gerilimden yana oldular. Hükümetle yapılacak toplu sözleşme sürecinde memurların kazanımları için mücadele etmesi gereken sendikalar kargaşa çıkarmayı memurların haklarından öncelikli görmelerinden dolayı toplu sözleşmelerin tatsız başlamasına neden olurlarken ülkemizin, milletimizin ve Kamu personelinin kazanımları ve haklarını dert edinen, çalışanını düşünen amacı üzüm yemek olan memur sen ise sahada gösterdiği olgunluğu masada da gösterdi. Yapılan 1. gün görüşmeleri sonucunda ilk günden elde edilen iki kazanım hayırlı olsun. Buna göre ilk olarak 2005 yılından sonra memuriyete başlayan tüm kamu çalışanlarına 3 yıllık çalışma sonunda olabilecek 1. derece verilmesini sağladı. Ayrıca eş durumu özründe 3 yıllık sürede esneklik sağlanacak. Ay sonuna kadar devam edecek toplu sözleşme süreci boyunca Memur-Sen olarak her zaman olduğu gibi ülkemizin, milletimizin ve Kamu çalışanlarımızın haklarını koruma ve geliştirme mücadelesi devam edecektir. Zonguldak Memur-Sen İl Temsilciliği olarak toplu sözleşme sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Elde edilen kazanımların sözleşme sonucunda memurların ve memur emeklilerinin beklentilerini karşılamasını temenni ediyoruz. Şimdiden ülkemiz, milletimiz, kamu çalışanları ve memur emeklileri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”