2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında BAKKA tarafından desteklenen ve Karabük Ticaret Sanayi Odası tarafından yürütülen “Üreten Eller” isimli proje kapsamında bir satış ofisi kuruldu. Bu mağazada yörenin en önemli el sanatları ürünleri olan, tel kırma, bindallı, Eflani çember bezi gibi el ürünlerinin, yöresel tarhana, Safranbolu eriştesi, yöresel kurutulmuş sebzelerin değere kavuşması, ekonomiye kazandırılması ve kaybolmaması sağlanıyor.
Proje kapsamında 50 bayan katılımcı seçilerek bir kooperatif kuruldu. Kooperatif bünyesinde üretim yapan ev kadınlarının yaptıkları işten para kazanmaları, bu işi yaparken daha bilinçli olmaları ve sonrasında ticarete atılmak isterlerse yardımcı olması için girişimcilik, hijyen, iş güvenliği eğitimleri verildi. Proje kapsamında www.ureteneller.org isimli bir internet sitesi kuruldu ve böylece günümüzün hızla gelişen pazarı olan e-ticaret konusunda da kadınlara öncülük edilmiş olundu. Ayrıca kooperatif ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işlerinde çalışacak iki mağaza bir internet sorumlusu ve bir destek elemanı ile birlikte toplam 4 kişiye istihdam sağlanmış olundu.
BAKKA tarafından projeye ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Kooperatifte kayıtlı kadınların ekonomik girdi elde etme amacıyla açılan satış ofisi Karabük’te Onel AVM’de bulunmaktadır. Ayrıca www.ureteneller.org internet adresinden de ürünler online olarak satılabilmektedir. Biz de Ajans olarak yararlanıcımıza bayanlarımızın işgücü piyasasına kazandırılması için sarf ettikleri çaba için teşekkür eder, projenin sürdürülebilirliği kapsamında gerekli önlemleri alarak başarıya ulaşmalarını temenni ederiz.”