Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş görev yaptığı 2 yıllık süreçte yaptığı hizmetleri anlattı.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş gazetecilerle makamında bir araya gelerek görev yaptığı iki yıllık süreyi değerlendirdi.Demirtaş seçimden önce verdikleri sözlerin birçoğunu yerine getirdiklerini belirterek halkın istek ve talepleri doğrultusunda hizmetlere devam edeceğini söyledi. Belediye olarak ellerindeki imkanları en verimli şekilde değerlendirip hizmete dönüştürdüklerini vurgulayan Demirtaş, “Biz göreve geldiğimizde bir taksi durağı olayımız vardı. Bunun ihalesini yaptık, hallettik. Vatandaşımız oldukça memnun. Şu anda vatandaşımızdan anket şeklinde görüş alıyoruz, bu ihtiyaç olduğunu anladıklarını söyleyerek taksi durağı için teşekkür ediyorlar. Göreve geldiğimizde personelimiz ve halkımızla birlikte açık bir toplantı yaptık. Neler yapabiliriz, Gülüç’e ne kazandırabiliriz, zaruri ihtiyaçlarımız neler, oradan başladık. Göreve gelmeden önce pazaryeri yolumuz vardı bizim. 15 seneye yakın açılamadı. Orası bataklık bir haldeydi. 18. Madde uygulaması yapıp, istimlakleri tamamladık. Pazaryerinden Atalay o yolu tamamladık. O yol üzerinde şimdi Pazar günleri halk pazarı kuruluyor” dedi.
GENÇLERE ÖNEM VERİLİYOR
Gülüç’te yaşayan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirdiklerini ifade eden Demirtaş, Taekwondo’da iki sporcunun dünya birincisi olduğunu söyledi. Demirtaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Pazaryerinde belediyenin dükkanları vardı. Bu dükkanlarda çocuklarımız için bir kütüphane, çocuk oyun salonu yaptık. Gençlerimizi bonzai, uyuşturucu, esrar gibi maddelerden uzak tutmak için spor faaliyetlerine yöneldik. Gülüç’e kazandırdığımız en önemli projelerden birisi düğün salonu oldu. Şu anda salonumuz full dolu. Seneye 100, 110 tane düğünümüz var. Demek ki bu tesis Gülüç’e lazımmış. Bayanlarımız, çocuklarımız için oturma bankları, fitness ve spor aletleriyle birlikte bütün mahallelerdeki oyun parklarını düzenledik. Belediyesi binasının ön kısmında yer alan meydana süs havuzu, çevre düzenleme, oturma yerleri ve kilit parke çalışması yaptık. Kilit parke taşı imalatını kendimiz yaparak 3 bin metrekare alanı düzenledik."
“GÜLÜÇ BELEDİYESİ CENAZE HİZMETLERİNİ KENDİSİ VERECEK”
“Bugün 8 bin 100 nüfusumuz var. Zonguldak bölgesinde en fazla nüfus artışı yapan beldeyiz. Bin nüfus artışı olmuş. Rahmetli olanlar için yıkama, morg, kefenleme hizmetimiz yoktu. Şu anda merkez camisinin olduğu bölgeye gasilhanemiz yapılıyor. En lüks biçimde projemiz bitti. 15-20 gün içinde tamamen faaliyete geçecek. Cenazemiz olduğunda bunu nerede koruruz, yıkamasını nasıl yaparız? diye telaşımız vardı. 15-20 gün içinde bu da kalkıyor.”
2 YILDA HİBE YOLUYLA 11 ARAÇ
"Görev yaptığı iki yıllık süreçte belediyeye hibe yoluyla 1 otobüs, itfaiye aracı, 2 pikap, kamyon ve kamyonet olmak üzere toplam 11 araç kazandırdık. Belediyemizin garajında artık kırıcısından forkliftlerimize, kamyonlarımızdan, süpürge araçlarımıza varıncaya kadar her ihtiyaca cevap verecek araç bulunuyor."
“EN BÜYÜK HAYALİM SAHİL PROJESİ”
“Benim en büyük hayalim Gülüç ırmağı kıyısına sosyal tesis projesi yapmaktı. O alanda vatandaşların yürüyüş yapmak için ailesiyle oturabileceği, çay içebileceği, gezip parklarda çocuklarını oynatabileceği bir alan oluşturuyoruz. Göreve geldiğimizde 5-6 projemiz vardı. Şu anda proje sayımız ona yaklaştı. Bu bağlamda en büyük projemiz olan sahil projemize start verdik. Buranın projesi bitti. Burayı örnek bir sosyal alan haline getireceğiz. Sahilde yürüyüş yapan bayanlarımız var. Orada geziyorlar ama atıl durumda. Vatandaşlar mühendislerimiz, peyzaj mimarlarımız gittiğinde, ‘bunu yapacağını söyleyen 4. Belediye başkanı’ olduğumu söylüyorlar. Seçimlerde buranın yapılacağını her belediye başkanının sahili yapacağını söylediğini, oy aldığını ama yapmadığını söylüyorlar. Bizim de yapacağımıza inanmamışlar. Ben buradan söz veriyorum Gülüç halkına. O proje benim en büyük hayalimdir. Bir sene içinde dört dörtlük vaziyette bunu yapacağım. Bir kilometre uygulama alanı var, kendi imkanlarımızla genişletmesini, beton aşamasını, engelli engelsiz yürüyüş yerlerini, çocuk parklarını yapıyoruz. Ferforje demirlerini, aydınlatma lambaları bir belediyemiz tarafından bize hibe edildi. Ufak tefek eksiklerimizi kendi imkanlarımızla tamamlayacağız. Altyapısını bitirme aşamasına geldik. İnşaat bittikten sonra düzenlemeye geçeceğiz.”
“SAHİL PROJESİNDEN SONRA PİKNİK ALANI PROJESİ YAPILACAK”
"Burada bizim piknik alanımız yoktu. Sahilin projesi bitme aşamasına geldiğinde Güzel Sanatlar Lisesinin üstünde on dönüm bir alan var. Burayı kiralama usulüyle mesire alanı olarak düzenleme yapacağız. Aileler buraya gelip piknik yapacak, mangal yapacak, çayını içebileceği bir tesis oluşturacağız. Şu anda sahil projesine ağırlık verdik. Biter bitmez piknik alanına da ağırlık vereceğiz."
“GÜLÜÇ İÇİN EL ÖPERİZ”
"Mali tablolarımıza baktığımızda devlete borcumuz var ama esnafa, iş yaptığımız, alışveriş yaptığımız yerlere borcumuz yok. Daha önce kesintiler yüzde 12,5 idi, yüzde 40’a düşürdü devlet. O bağlamda tüm belediyeleri rahatlattı. Biraz da belediye başkanlığı özveri işi. Biz Gülüç için el de öperiz, etek de. Biz bu koltukta oturuyorsak, eli öpülmesi gerekenin elini de öperiz. Çünkü bu göreve geldiğim zaman Gülüç’ü değiştireceğim diye geldim. O eli öpüyorum ama Gülüç’e geldiğimde başım dik geziyorum. Ben el öpüyorum ama vatandaş beni sırtında taşıyor. Hizmetimize devam ediyoruz."
“HİÇ BİR PARTİ AYIRMIYORUM”
"Ben Gülüç halkının belediye başkanıyım. Burada her partiden insan yaşıyor. Herkesin siyasi görüşüne mensubu olduğu, desteklediği veya oy verdiği partisine saygı duyuyorum. 2 yıllık görev süremizde tüm Gülüç halkı şahittir ki hizmet yaparken en ufak bir siyasi ayrım gözetmedik. Ben Gülüç için varım. Ben CHP’den seçilerek geldim göreve. Ancak, Gülüç için yapılacak her şeyin altına elimi koyarım. Ben hizmet için varım. Böyle bir temasta bulunmadım. İleriki süreç neyi getirir bilemem ama ben CHP belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum. Tekrar söylüyorum; ben Gülüç’ e hizmet için varım"
Başkan Demirtaş 2 yıllık süre zarfında yapılan çalışmalara hep destek olan, iyi günde ve kötü günde birlik ve beraberlikten ayrılmayan Gülüç halkına teşekkür etti.