Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Çayı’nın Karadeniz’e bağlantılı olduğu ağzın moloz taşlarıyla dolduğunu belirterek, bir an önce önlem alınarak mendirek yapılması gerektiğini söyledi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada, Alaplı Çayı’nın Karadeniz’e döküldüğü bölgeye acilen mendirek yapılması konusunda yıllardır yetkilileri uyardıklarını belirtti.
Daha önce belediye olarak çayın ağzını sürekli açık tutmaya çalıştıklarını ifade eden Tekin, "Yıllardır aynı problemle karşı karşıyayız. Çayın Karadeniz’le birleştiği noktada mendirek olmadığı için Karadeniz’in dev dalgaları çıkış ağzını moloz taşlarıyla kapatıyor. Çay ağzının kapanmasıyla çaydaki su debisi de yükseliyor. Belediye olarak iş makinelerini o bölgede sürekli hazır bekletiyorduk. Ancak çayın etrafı taş duvar yapıldığı için o bölgeye iş makinesi giremiyor. Şu an çayın ağzı moloz taşlarıyla tekrar kapanmaya başladı. Olası sel baskına karşı çayın ağzının bir an önce moloz taşlarından temizlenmesi gerekiyor. Çayda ıslah çalışmaları var ama acilen mendirek yapılması için çalışma başlatılması lazım" dedi.