Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gazetecilerle birlikte belediye ekiplerinin çalışma yaptığı noktalara giderek hem inceleme yaptı hem de çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin uysal devam eden çalışmalar hakkında gazetecilere bildi verdi. İlk olarak Kepez Mahallesi’ne yeni yapılan şantiye inşaatını inceleyen Başkan Uysal, 13 bin metre kare üzerine kurulacak alana Potbaşı’nda ki şantiyeyi taşıyacaklarını söyledi.
POTBAŞI’NDAKİ ŞANTİYE KEPEZ’E TAŞINIYOR
Uysal burada yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi; “Potbaşı mevkiinde bulunan, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon ile Ulaştırma Müdürlüğü’nün kullandığı şantiye alanını, Belen Sanayi Sitesi yanında bulunan bu alana taşıyoruz. Yeni şantiye binamız toplam 13 bin metrekare üzerine kuruldu. Bu bölge de, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan, kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışması ve alanında bulunan 4 prefabrik yapı tamamlandı. Taşınma işlemini yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yeni şantiyeye taşınılması ile boşalacak Potbaşı’nda ki alan üzerine de yeni proje geliştiriyoruz.”
OLASI YANGINLARA ANINDA MÜDAHALE İÇİN YENİ İSTASYON
Kepez, Ören, Belen, Soğanlı, Ömerli bölgeleri ile köylerde meydana gelebilecek Yangın, kaza, deprem, boğulma olaylarına müdahale süresinin kısaltılması için Belen sanayi mevkiine yeni itfaiye istasyonu yaptıklarını dile getiren Uysal, 3 itfaiye aracının burada sabit görev yapacağını söyledi. Uysal, Kışla’da ki itfaiye noktasında ki çalışmanın tamamlanarak faaliyete geçtiğini dile getirdi.
Terminali yüzde 40 seviyesinde teslim aldıklarını ve terminal inşaatının tamamlanarak teslimin alındığını anlatan Uysal, peronların ve yazıhanelerinin ihalelerinin yapıldığını söyledi. Uysal hastane yol ayrımına yapılan yeni kavşak çalışması nedeniyle terminalin açılışının bekletildiğini ifade etti.
KIŞLA SPOR TESİSLERİ YENİLENDİ
Kdz. Ereğli Belediyespor kulübü bünyesindeki Kışla Spor Tesisleri’nde başlattıkları çalışmaların tamamlandığını belirten Uysal, kamp tesislerinde aynı anda 65 kişinin konaklayabileceğini anlattı. Uysal spor tesisi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübümüzün tesislerini baştan aşağıya yeniliyor. Tesislerde bulunan ve zemin değişimi zorunlu hale gelen iki ayrı kapalı sahayı, gerektiğinde 2600 metrekare alan üzerinde tam saha, gerektiğinde ise 1300 metrekare üzerinde aynı anda iki müsabaka oynanacak şekilde açık saha olarak getirdik. 1 hafta içinde hizmete girecek. Kulüp önceki yönetimden kaba inşaat halinde devraldığımız yemekhane üzerindeki yeri de, aynı anda 25 sporcunun kalıp her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekâna dönüştürdü. Tesisin aynı anda konaklama kapasitesi 65’e çıktı.
Karayollarınca yapılan ve tamamlanan Gülüç- Devrek Yol Ayrımı ve Devrekyol Ayrımı - Kepez yolu üzerinde yan yol çalışmaları yapımlarının devam ettiğini ifade eden Uysal, Elmatepe girişinden başlanan yan yol çalışmalarının Kepez’de de büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Uysal, yolun belediyeye teslimi ile birlikte gereken düzenleme çalışmalarını da yapacaklarını dile getirdi.
Hatip Sokakta su hattı çalışmasına başladıklarını belirten Uysal “Bizler geçen yıldan bu yana Akarca, Bağlık, Kışla, Hamzafakıllı, Müftü, Kepez Kavaklık, Bölücek Orhanlar ve Süleymanlar mahalleri gibi bir çok mahallede toplam 25 bin metre uzunluğunda yağmurlama ve kanalizasyon hattını değiştirdik. Bu rakam yılsonuna kadar 40 bin metre olacak. Bugüne kadar 18 bin metre içme ve kullanma suyu hattı değişti, bu rakam yılsonuna kadar 25 bin metre olacak” dedi.
Un Pazar’ında yayalaştırma projesinde Yaya kaldırımlarını genişleterek araç parklarının önüne geçtiklerini belirten Uysal, eski PTT binasının olduğu alanda çevre düzenleme ve park çalışması yürüttüklerini ifade etti. Uysal ayrıca Japon Pazarı istikametindeki çalışmalara da önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.
KÖSEAĞZI YOL HEM GENİŞLEDİ HEMDE ASFALTLANDI
Bu yıl 20 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını ancak ilave asfaltlarla rakamın 23-25 bin arasına çıkacağını belirten Uysal, Köseağzı yolunda yaptıkları genişletme ve asfalt çalışması ile Ereğli-Kandilli yolunu da rahatlattıklarını söyledi. Uysal konuşmasında şunları söyledi; “Bu yıl 20 bin ton asfalt dökmeyi planladık ancak bu rakam yeni ilaveler ile 23-25 bin tonu bulacak.. Hamzafakıhlı ( OSB) yol güzergâhı bitti. Köseağzı yolunu asfaltladık. Bu yol sadece Köseağzı plajına ulaşımı kolaylaştırmadı. Ereğli - Kandilli ulaşımı için alternatif bir yol oldu ve Ereğli-Kandilli yolu 5 Km kısaldı. Sadece 1 kilometrelik asfalt olarak bakmamak lazım buradaki çalışmaya, burada yol genişlemesi önemliydi. Ayrıca yola girişte de gördüğünüz gibi taş duvar çalışması da yapıldı. Ayrıca Ereğli -Kandilli yolu üzerinde eski çöp alanının alt kısmında yol genişletme çalışmalarımız sürüyor. Yine aynı güzergâhta dar köprüyü genişletiyoruz. Program dahilinde ki asfalt çalışmalarımız sürecek.”