Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde amatör spor kulüplerinin başkanları ile bir araya gelen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tüm spor kulüplerine destek olma sözü verdi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Belediyespor 2. Başkanı Halil Bozkuş’un girişimleri ile Kışla Sosyal Tesislerinde ilçedeki spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Toplantıya Başkan Uysal’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Kdz. Ereğli Belediyespor 2.Başkanı Halil Bozkuş, Kepez Spor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, ASKF Zonguldak 2. Başkanı Fikri Kayacan ile spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantının başlangıcında yer alan Kdz. Ereğli Belediyespor futbol takımı amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile yemek yedi. Amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri futbolculara başarılar diledi.
Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman toplantıda yaptığı konuşmada Ereğli Belediyesi’nden parasal destekten ziyade ilçede ki spor sahalarının artırılmasını talep etti. Kepez Mahallesi’nde 7 bin metre kare futbol sahası ve sosyal tesislerini yapmaya uygun bir arazi olduğunu dile getiren Yalman, Başkan Uysal’dan destek istedi.
Yalman’a teşekkür eden Başkan Uysal, en kısa zamanda arsayı inceleteceğini belirterek Kepez Mahallesi’ne sosyal tesisleri ile birlikte futbol sahası yapacaklarının sözünü verdi. Çok sayıda kulübün aynı anda idman yaptığı Beyçayırı Stadı’nın ihtiyacı karşılayamadığı ve bu nedenle ilçede idman sahalarına ihtiyaç olduğu yönündeki kulüp yöneticilerinin talebine kayıtsız kalmayacaklarını anlatan Uysal; “Bu konuda yaşanan sorunu bende gözlemliyorum. İlçemizin 3 ayrı noktasına Kışla tesisimizde bulunan halı sahamız gibi, idman sahalarının yapılması konusunda çabamız olacak. Bu konuda ekonomik şartların tamamını zorlayarak orta vadede bu sorunu aşacağız. Bizler 2015 yılında tüm spor kulüplerine kendilerince belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda malzeme yardımı yaptık. Kulüplerimize lige katılım bedelleri ve ulaşım konusunda da yardımlarımız var. Bunlar elbette ki yeter demiyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde bu sezon içinde kulüplerimize yardımda bulunacağız. Bunun planlamasını kısa sürede yapıp yardımlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Toplantıya katılan spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, Başkan Hüseyin Uysal’a spora karşı duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.