Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiği Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyet Töreninin 3.’sünü 25 Haziran Pazartesi günü, Farabi Kampüsü Spor Salonunda gerçekleştirecek.
Engelleri nedeni ile eğitim-öğretim süreçlerine dahil olamayan bireylerin üniversiteyi ve üniversite eğitimini tanımaları amacıyla BEÜ tarafından başlatılan temsili üniversite eğitimi ve mezuniyeti projesinin bu yılki organizasyonu da Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak İl Müdürlüğü, özel rehabilitasyon merkezleri ve engellilerin üyesi olduğu bir sivil toplum örgütünün katkı ve katılımları ile gerçekleştirilecek. 48 engelli birey bir gün boyunca BEÜ’de farklı alanlarda dersler alacaklar ve eğitimin ardından temsili üniversite katılım belgelerinin verileceği törene katılacaklar.
Projenin engelli bireylerin üniversite eğitimi alabilmeleri için sürdürülen çalışmalara dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması anlamında ülkemizde gerçekleştirilen ilk proje niteliğini taşıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bu heyecan verici projeyi geleneksel hale getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 25 Mayıs Pazartesi günü en özel öğrencilerimizi yine bir gün boyunca Üniversitemizde ağırlayacağız. Katılımcıların içinde fiziksel engellerinin yanı sıra maddi olanaklarının yetersizliği nedeni ile eğitim alamayanlar da var. Farklı alanlarda dersler dinleyecekler, öğle yemeklerini yemekhanemizde yiyecekler, üniversiteli olmanın gururunu bir gün de olsa yaşayacaklar. Bu programın en özel anılarını ise Temsili Mezuniyet Töreninde yaşananlar oluşturuyor. Onların yaşadıkları heyecana bu yıl yine tanık olacağız. Bu bağlamda ülkemizde ilk program olan ve üniversitemizin adına farklı bir değer ve anlam katan 3.Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyeti Töreninde tüm Zonguldaklıları aramızda görmek istiyoruz.” dedi.