Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’e bağlı Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yaz boyu çeşitli faaliyetleri Zonguldaklılarla buluşturmaya devam ediyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 2015 yılında kurulan ve kısa adı MEDEM olan Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi kurulduğu günden beri pek çok çalışmada adından sıkça söz ettiriyor. Merkeze bağlı Değerler Eğitimi Kütüphanesinde bir yandan geleneksel değerlerimizi içeren tezhip, ney, Enderun Buluşmaları, Hadis sohbetleri, ebru kursu, Arapça kursu gibi pek çok kurs devam ederken diğer yandan medeniyet ve değer odaklı düşünce okumaları da devam ediyor. Son olarak Değerler Akademisi uygulamasını hayata geçiren merkezin yaz boyu faaliyetlerine devam edecek.
Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yürütülen tüm kurs ve etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirten Merkez müdürü Uzman Elif Gür: “Merkezimiz bir yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürmektedir. Son olarak uygulamaya koyduğumuz ve yaz boyunca devam edecek olan Değerler Akademisi etkinliği ile öğrenciler rahat bir ortamda eğlenerek öğrenmenin şansını yakalıyorlar. MEDEM Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yaz boyu her yaştan öğrenci için faaliyetlerimiz devam edecektir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e merkezimize ve merkez bünyesinde sürdürülen faaliyetlere verdiği maddi ve manevi destekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“MEDEM’DE YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER KUŞAKLAR ARASI BİLGİ AKIŞININ SAĞLIK OLMASINI SAĞLIYOR”
Geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçişle birlikte kuşaklar arası bilgi akışının zayıfladığını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer:” Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’i bize ait değerlerin isteyen bireylere sunulması ve bu konuda çalışmaların yapılması için kurduk. Gelinen noktada merkezimizin kısa zaman önce kurulmasına rağmen çok önemli bir mesafe kat ettiğini görüyorum. Bu da böyle bir merkezin üniversitemiz bünyesinde kurulmasının ne denli önemli ve gerekli olduğunu gösteriyor. Merkezde yaz boyunca devam edecek olan Değerler Akademisi’ne her yaştan Zonguldaklının hizmetinde olacaktır. Ben yapılan bu faaliyet dolaysıyla Merkez müdürümüz Uzman Elif Gür’ün şahsında Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’de yürütülen faaliyetlerde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.