Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen Eğitim Fuarına katıldı.
Üniversite adaylarına, devlet ve vakıf üniversiteleri hakkında bilgi sahibi olma, üniversite tercihi konusunda doğru ve isabetli karar verme imkanı sunulan fuarlar gençlerin meslek seçme ve üniversite tercih kararlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenleniyor.
Öğrenciler, fuar kapsamında üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkanına sahip olmanın yanı sıra eğitim uzmanları ve üniversite temsilcileri tarafından düzenlenen seminerler ile doğru tercihler, meslek seçimi ve kariyer planlama konularında bilgi sahibi olma olanağına sahip oldu. Ülkemizdeki Vakıf ve devlet üniversitelerinin yoğun katılım katıldığı Eğitim Fuarı’nda öğrencilere üniversite tercihleri, meslek seçimi, kariyer planlamalarında rehberlik hizmeti de sunuldu.
Üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerin temsil ettiği fuarda, yazılı ve görsel materyaller eşliğinde Fakülte ve Yüksekokullarımız konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Lisans ve ön lisans programlarımızın puan ve başarı sıralamaları ile Üniversitemizde öğrencilere sağlanan sosyal ve kültürel olanaklar anlatıldı. Üniversitemizin gerçekleştirdiği ilkler ile kazandığı başarılar hakkında adaylara ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu.
10- 11 Kasım tarihlerinde iki gün sürecek olan fuarın ilk gününde standımız yoğun ilgi gördü.