İbn-i Sina kampüsünde yapımı devam eden Sosyal Tesis Kompleksinde öğrenci ve personel yemekhaneleri, kütüphane ve etüd merkezleri, öğrenci kulüp odaları, toplantı salonları, kafeterya ve kitabevi bulunmakta. Ayrıca PTT, kuaför, kargo, laundry ve banka hizmetlerinin verilebileceği alanların da planlandığı sosyal tesis kompleksinin inşasında sona yaklaşıldı.
Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsü her geçen gün büyümesine hızla devam ediyor. Daha önce Tıp Fakültesi ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (AESHMYO)’nu bünyesinde barındıran kampüse son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldı. 2012 yılında Hacı Mevlüt Hamzaoğlu ve Hacı Sabahat Hamzaoğlu Okul Öncesi Eğitim Merkezi hizmete alındı. 9000 m2 kullanım alanı olan Diş Hekimliği Fakültesi binası hızla tamamlanarak Şubat 2014 yılında hizmete girdi. Toplam inşaat alanı 4 bin 400 metre kare olan Karadeniz bölgesinin en önemli merkezlerinde birisi olan Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi 2015 yılında hizmete alındı. Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve AESHMYO bünyesinde çok sayıda yeni bölüm açıldı. En son kurulan Eczacılık Fakültesi de 2016-2017 eğitim-öğretim yılı itibariyle 62 öğrenciyle aktif hale getirilmiş oldu.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Üniversitemiz sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesinin en güçlü üniversitesi olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir. İbn-i Sina kampüsümüz yaptığımız yatırımlarla son beş yılda çok önemli değişime ve büyümeye tanık oldu. Bu yatırımlarımız aynı hızla devam edecektir. Tüm kampüslerimizde hem çalışanlarımızın hem de öğrencilerimizin daha nitelikli zaman geçirmeleri en önemli hedeflerimizden birisi. Bu çerçevede İbn-i Sina kampüsümüzde de akademik ve idari personelimizin ve öğrencilerimizin kampüs içerisinde daha nitelikli zaman geçirmeleri için bir sosyal merkez kompleksini yatırım planlarımıza koymuştuk. Sözkonusu kompleks öğrenci ve personel yemekhaneleri, kütüphane ve etüd merkezleri, öğrenci kulüp odaları, toplantı salonları, kafeterya ve kitabevini, ayrıca ptt, kuaför, kargo, laundry ve banka hizmetlerin verilebileceği alanları da içermektedir. Kompleksin yapımı planlandığı gibi devam etmekte olup Ekim ayının sonunda hizmete almayı planlıyoruz. Kompleksteki özellikle kütüphane ve etüd merkezleri her kampüsümüzde yaptığımız gibi 7 gün 24 saat açık olarak hizmet verecektir. Bu hizmetler ayrıca Zonguldak halkının da hizmetine açık olacaktır. Sosyal merkez kompleksinin hizmete alınmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.