ARTMER’de Çanakçılar Şirketler Grubundan Creavit Vitrifiye Seramik Sağlık Gereçleri Üretim Tesisleri bünyesinden Yöneticilerle Gelecekte Planlanan Araştırma, Geliştirme ve Analiz çalışmalarında ortaklık toplantısı gerçekleştirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altın ve müdür yardımcılarının katıldığı, Çanakçılar Şirketler grubundan Creavit Vitrifiye Seramik Sağlık Gereçleri Üretim Tesisleri bünyesinden Hammadde Müdürü İsmail Kocadayıcık, Araştırma Geliştirme yöneticisi Atamer Akbay ve Metalürji Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı misafir edildiği toplantı saat 11.00’de gerçekleştirildi.
Toplantı kapsamında Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altın tarafından ARTMER’in gelişim süreci, mevcut araştırma altyapısı ve hizmet alanları hakkında bilgi verildi. Araştırma merkezi kapsamında laboratuvarlar tanıtıldı. Araştırma merkezinde bulunan cihazlardan seramik sektöründe üretim ve ARGE alanında analiz bazında nasıl yararlanılabileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili X-ışını floresansspektometresi cihazı (ED-XRF), X-ışını difraktometresi cihazı (XRD) ve indüktif eşleşmiş plazma-kütle spektrometresi (ICP-MS) cihazları üzerinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili gelecek dönem içerisinde protokollerin hazırlanması konusunda planlama ve ön çalışmalar başlatıldı.
Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer sanayi kuruluşları ile yapılacak ortak ARGE çalışmalarının araştırma merkezi için önemini belirterek, seramik sektörü ile yapılacak ortak protokollerin ivedilikle başlatılması konusunda desteklerini kaydetti.