Bülent Ecevit Üniversitesi İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu, 25 Temmuz 2013 tarihinde yetkilendirilerek başladığı C Grubu İş Güvenliği Uzmanlığı 8. dönem eğitimlerine 2 şube ve 23 katılımcıyla 29 Temmuz 2015 tarihinde başladı.

BEÜ, Son yıllarda meydana gelen iş kazalarıyla gündeme gelen İş sağlığı ve güvenliği alanında önemli çalışmalar yürütüyor. Son olarak kurum; “İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar” olarak tanımlanan iş güvenliği uzmanı yetiştirmek amacıyla, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programı” kapsamında eğitimler veriyor.

BEÜ İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Araştırma Merkezi Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Çakır, temel eğitim programının amacının; iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için iş sağlığı ve güvenliği bilgisi kazandırmak olduğunu açıkladı.

Bu temel amaç çerçevesinde, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara temel hukuk ile iş sağlığı ve güvenliği bilgisi veriliyor. işyerlerinde kullanılan araç, gereç ve ekipmandan kaynaklanan risklerin ve bu risklerden korunma yöntemlerinin de eğitim programı içerisinde yer alması amaçlanıyor. Katılımcıların iş yerlerindeki her türlü tehlikeden kaynaklanan risklerin yönetimi hakkında bilgi sahibi olunmasının esas alındığı temel eğitim programı; 90 saati uzaktan eğitim, 90 saatlik yüz yüze eğitim ve 40 saatlik uygulama eğitiminden oluşuyor.

Türkiye’de son yıllarda kamuoyunun gündeminde olan en önemli konuların başında iş kazalarının geldiğini hatırlatan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer verilen iş Güvenliği Eğitimi ile ilgili şunları söyledi:

“Üniversitemiz bünyesinde faaliyette bulunan İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu, eğitim-öğretim faaliyetlerine başladığı 29 Ağustos 2013 tarihinden bu yana 7. dönem eğitimlerini tamamlamış olup, 8. dönem eğitimlerine 2 şube ve 23 katılımcıyla birlikte 29 Temmuz 2015 tarihinde başlamış bulunmaktadır. Başladığı tarihten bu yana 206 katılımcı Kurumumuzdan mezun olmuş ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açılan iş güvenliği uzmanlığı sınavlarında 70 ve üzeri puan alarak C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olmaya hak kazanmışlardır. Üniversitemizin yetkin ve deneyimli öğretim üyelerinden oluşan bu güçlü eğitim kadrosu, Kurumumuz için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından verilmekte olan İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimlerinin, bölgemizdeki sanayi tesislerinin çeşitliliği ve yoğunluğu dikkate alındığında, günümüze ve önümüzdeki yıllara yönelik İş Güvenliği Uzmanı ihtiyacının karşılanması konusunda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ülkemizde ve bölgemizde üzücü iş kazalarının yaşanmaması ve önlenmesi için her türlü katkıyı bundan sonrada vereceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle yeni dönem eğitimlerinin başarılı geçmesini diliyorum.”

Alınan bilgiye göre, bir sonraki eğitim dönemi için talep toplamaya yönelik ön başvurular kabul edilmekte olup, ayrıntılı bilgiye, “www..edu.tr” veya “http://isiguam..edu.tr/” web adreslerinden ulaşılabileceği bildirildi.