Bülent Ecevit Üniversitesi dezavantajlı bireylere yönelik olumlu projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu projeyle Zonguldak’ta yaşayan engelli kadınlara hat, tezhip, ebru gibi geleneksel el sanatları öğretilecek. Proje kapsamında ücretsiz edinilecek kurslara katılan engelli kadınların bu sanatı bulundukları ortamda da kolayca yapmaları sağlanacak.
Projenin Zonguldak için çok önemli olduğunu belirten Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğrt. Gör. Selvinaz Aydın, projenin 15 Nisan itibariyle başlayacağını ve dönemler halinde merkezleri bünyesinde devam edeceğini ifade ederek, “Kadın yalnızca sorunu olan değil, üreten ve güzelleştiren bir varlıktır. Özellikle engelli kadınlarımız toplum tarafından belki de en dezavantajlı grup olarak görülüyor. Onları topluma kazandırmak ve sosyalleştirmek, yapabilecekleri şeylerin farkında olmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi başlattık” dedi.
“ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARIMIZA BU PROJE İLE BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversitemizde engelliler üzerine farkındalığı arttırmaya, sorunlarına çözüm üretmeye ve engellilerin topluma tam olarak katılımlarını sağlamaya yönelik etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde, Türkiye’de bir ilk olarak engelli gençler için temsili üniversite eğitimi ve mezuniyet törenini gerçekleştiren, ardından yine engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tüm ülke çapında bir makale yarışması düzenledik. Yine ülkemizde az sayıda üniversitede bulunan önemli bir uygulamaya daha imza attık. BEÜ Senatosunun kararıyla, ‘Engelli Öğrenciler Eğitim - Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi’ Üniversitemizde hayata geçirdik. Bu dönem Kadın Uygula ve Araştırma Merkezimizle birlikte ‘BEÜ Kadınlar Engel Tanımıyor Projesi’ ile engelli kadınlarımıza geleneksel el sanatlarımızı öğreteceğimiz kurslar düzenliyoruz. Özellikle evlerinden çıkamayan ve sosyal etkinliklere katılamayan insanları, bulundukları her ortamda kolayca uygulayabilecekleri ebru sanatı, tezhip, hat gibi dallarda eğitim, kendilerine her türlü kolaylık sağlanacak şekilde verilecek. Engellilik, kültürel bir tanımlama olup zihinsel ya da fiziksel bir sakatlıktan daha çok, bir ‘engellenmişliği’ ifade etmektedir. Her boyutta engellerin ortadan kalkması, hem engelsiz bir ülke olmamızı sağlayacak hem de barış ve huzur ortamımızı güçlendirecektir. Bu vesileyle yapacağımızı bu projeyi gelip geçici değil sürekli vereceğimiz bir hizmet olarak planladık. 15 Nisan’da başlayacak olan projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm kursiyerlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.