Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu Maden Mühendisliği Bölümü’nde Dünya Madencilik Gününü kutladılar.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret etti. Fakültede ilk olarak akademisyenlerle ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Maden Mühendisliği Bölümü için yapılanlar ve yapılacak olanlar, akademik personelin talep ve önerileri, konularında bir toplantı gerçekleştirdi.
Rektör Özer bu tür çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda söz alan akademisyenler hem desteklerinden dolayı Rektör Özer’e teşekkür ettiler hem de fakülte ve üniversite ile ilgili talep ve görüşlerini ifade ettiler. Maden Mühendisliği Bölümü üniversitemizin kurulan ilk birimidir. Zonguldak ver ülkemiz için çok önemli bir yere sahip olan bölümümüzde verilecek nitelikli her eğitim gelecek nesillerin için atılacak önemli bir adımdır. Bu nedenle verilen eğitime, yürütülen projelere ve yapılan her faaliyete her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Öğretim elemanlarımızın her türlü bilimsel çalışmalarını, projelerini destekliyoruz. Maden Mühendisliği Bölümü kontenjan sayıları gelecek yıl artırılarak bölümde eğitim gören öğrenci sayımızı nitelikli bir şekilde artırmış olacağız. Üniversite olarak kontenjanların artırılması için bizler her zaman olduğu gibi desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Fakat yalnızca üniversite yönetimimizin değil bölüm öğretim elemanlarımızın, Maden Mühendisleri Odasının ve tüm paydaşlarımızın bu süreçte bizlere destek olmaları çok önemli.”dedi.
Öğretim elemanlarıyla yapılan toplantının ardından Rektör Özer derslikleri ve kantini de gezdi. Öğrencilerle sohbet edip istek ve önerilerini dinleyen öğrencilerin hem madenciler gününü hem de mühendisler gününü kutladı. Öğrencilere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Rektör Özer’e öğrenciler, burada eğitim almaktan çok mutlu olduklarını, eğitimleri esnasında istedikleri her materyale kolayca ulaşabildiklerini söyleyerek teşekkür ettiler.