Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümlerinden sonra Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümleri de MÜDEK tarafından akredite edildiler.
Kalite akreditasyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümleri de MÜDEK Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildiler. Avrupa Bölgesi Mühendislik Programları Kalite Akreditasyon değerlendirmelerini gerçekleştiren ENEAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education)’nin Türkiye partneri MÜDEK, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyon başvurularına çerçevesinde her iki bölümde incelemelerde bulunmuştu. MÜDEK’in 1 Temmuz 2016 tarihinde açıkladığı kararları doğrultusunda Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik-Elektrik Mühendisliği 2 yıl akredite edildi, Maden Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyonu ise 1 yıl daha uzatıldı.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bir bölümümüzün daha MÜDEK tarafından akredite edilmiş olması ve bir bölümümüzün de akreditasyonunun uzatılmış olması bizleri son derece mutlu etti. Fakülte olarak Rektörlüğümüzün kalite hedefleri doğrultusunda tüm bölümlerimiz yoğun bir çaba içerisinde. Bu yıl İnşaat Mühendisliği Bölümümüz Akreditasyon başvurusunu yaptı; önümüzdeki yıl onların da akredite olacağını ümit ediyoruz. Makine Mühendisliği Bölümümüzde başvuru hazırlıklarını sürdürüyor. Fakültemizdeki tüm bölümler akredite oluncaya kadar çalışmalarımız aynı hızla devam edecek. Bu çalışmalara özveriyle katkı sağlayan tüm Bölümlerimize ve paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
"Ürettiğimiz tüm hizmetlerde kaliteyi merkeze aldık”
Ürettikleri tüm hizmetlerde kaliteyi merkeze aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ”Üniversite olarak son beş yıldır eğitim veren tüm bölümlerimizin YÖK tarafından tanınan kalite dernekleri tarafından akredite edilmeleri yönünde büyük çaba sarfetmekteyiz. Paydaşlarla iletişimi ve etkileşimi de güçlendiren bu süreçler eğitim kalitemizi olumlu etkilediği gibi üniversitemiz içinde kalite kültürünün yerleşmesi ve güçlenmesini de sağlamakta. Bu nedenle de gerek ulusal gerekse de uluslararası tanınırlık anlamına gelen akreditasyona büyük önem veriyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını almaktan da son derece mutluyuz. Bu olumlu sonuçlar doğru yolda olduğumuzu kanıtladığı gibi gelecekle ilgili umutlarımızı da artırmaktadır. Bu bağlamda Mühendislik Fakültesi Bölümlerimizin elde ettiği MÜDEK Akreditasyon başarıları, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin diplomalarının uluslararası değerini de artırmaktadır. Bu bakımdan söz konusu akreditasyon belgesini almaya hak kazanmak son derece önemlidir. Şu ana kadar Maden, Geomatik, Çevre ve son olarak da Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerimiz akredite olma başarısı gösterdiler. Bu başarılı sonuçların elde edilmesinde katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımı, Sayın Ş.Hakan Kutoğlu’nun şahsında Mühendislik Fakültesi dekanlık yönetimini, Sayın Ertan Öztürk’ün şahsında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün tüm akademik ve idari personelini, ve yine Sayın Sait Kızgut’un şahsında Maden Mühendisliği Bölümünün tüm akademik ve idari personelini kutluyorum. Sürece katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza ve öğrencilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Elde edilen sonuçların üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” düşüncelerine yer verdi.