Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer periyodik olarak gerçekleşen “Öğrenci Buluşmaları”nın sonuncusunu Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdi. Öğrenci Buluşmasına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Özarslan, Yrd. Doç. Dr. Rukiye Uzun, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin önerilerinin çok kıymetli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Özer, “Bizler için sizlerin önerileri çok kıymetlidir. Üniversitemizin daha nitelikli bir hale gelmesi için sizin bakış açınızı öğrenmek için bu gün bir araya geldik. Sizlerin rahat ve özgür bir şekilde düşüncelerinizi ifade etmeniz bizler için çok değerli. Öncelikle bu buluşmanın gerçekleşmesi konusunda çaba harcayan Mühendislik Fakültesi Dekanına ve Dekan Yardımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ve sözü sizlere bırakıyorum” dedi.
Daha sonra öğrencilere sözü bırakan Rektör Özer, öğrencilerden gelen pek çok farklı konudaki soruları ayrıntılı olarak cevapladı. Öğrenciler kendilerini ifade edebilmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür toplantıların devam etmesi temennisinde bulundular.
Ağırlıklı olarak öğrencilerin bölümlerde ve derslerde karşılaştıkları sorunlar, İş güvenliği sertifikası prosedür süreçleri, kütüphane uygulamasında olduğu gibi bazı laboratuvarların da 7/24 saat esasına göre çalışma konusu, Staj için danışmanlık hizmeti konusu ve kulüplerin talepleri ve öğrencilerin Ersmustan yararlanma konuları ele alındı.
İki saati aşkın bir süre devam eden toplantıda sorulan tüm sorulara cevap verdikten sonra bir değerlendirmede bulunan Rektör Özer, “Her medeniyet kendi değerini üretecek formlar üretir. Bizde kendi değerlerimize uygun formlar üretmeliyiz. Bunu için çalışmamız lazım. Bu çerçevede amacımız yarının bugünden daha iyi olması için çalışmak, gayret göstermek. Biz öğrencilerimizin okudukları süre boyunca daha kaliteli ve bilim odaklı zaman geçirmeleri için kampüslerimizi yedi gün yirmi dört esasına göre dizayn ediyoruz. Bu konuda çok önemli bir mesafe kaydettik. Sizlerin destekleriyle Üniversitemizin bilim odaklı politikaları güç bulacak. Karşılaştığınız güçlükleri karamsar olmadan tüm süreçleri işleterek çözmenizi bekliyorum. Ayrıca şunu bilmenizi istiyorum haklı her talebinizin yanındayım destekçinizim” dedi.
“Öğrenci Buluşmaları” programı toplu olarak fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.