ZMYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü’nün düzenlediği, Emekli Albay Dr. Müh. Mustafa Önder’in sunduğu, “Haritacılık Alanında Fotogrametrinin Gelişim Süreci (Bir Ufuk Turu)” adlı Konferans verildi.
Öğretim elemanları ve öğrencilerdin yoğu ilgi gösterdiği konferans öncesi Emekli Albay Dr. Müh. Mustafa Önder, ZMYO Müdürü Doçent Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e nezaket ziyaretinde bulunarak, konferans davetleri nedeniyle teşekkür etti.
Konferansta 16, 17 ve 18. Yüz Yıl Haritacılığı çalışmalarının üzerinde duruldu. Bilgisayar ve uzay teknolojilerinin de yoğun etkisi ile, geçmişte bütünüyle arazide yapılan, yoğun emek, zaman ve masraf gerektiren çalışmaları kapalı mekanlara taşımanın yanında, çok kısa süre, daha az emek, düşük masraf ve yüksek doğrulukta harita üretiminin de önünün açıldığından bahsedildi. Günümüze gelindiğinde, çağdaş fotogrametri teknolojisi yersel harita üretimini bütünüyle ortadan kaldırdığının görüldüğüne değinildi. Sunum sonrası öğretim elemanı ve öğrencilerin sorularına cevap veren konuşmacıya, Yrd. Doç. Dr. Veli Akarsu tarafından, Müdürlüğün teşekkür belgesi; Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner ve Doç. Dr. Okan Su tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Daha sonra merkeze geçen Dr. Mustafa Önder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.