Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi haftanın hemen her günü farklı konu ve konuklara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda ülkemizde sıkça konuşulmaya ve tartışılmaya başlayan “Demokrasi Özgürlük ve Kamusal Alanın Teşekkülü” BEÜ’nün gündemindeydi.
5 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklılar yoğun ilgi gösterdi. BEÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Gör Ali Osman Sezer’in verdiği konferansı konuklar büyük bir ilgiyle takip etti. Demokrasi Nedir?, Özgürlük Nedir?, Kamusal Alanın Teşekkülü gibi konuları ele alan Sezer, soruların günümüz koşullarının göz önüne alınarak farklı şekilde sorulması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Öncelikle bir kamusal alan teşekkülünün var olabilmesi için ortak bir derdimizin, ortak bir amacımızın var olması gerekiyor. Peki bu dert nedir? Bu derdin ne olması gerektiği ise kamusal alana da mahiyetini kazandıracak olan insanlık derdidir.” Hukuksal kavram ve terimlerle ilgili kısa açıklamalar yapan Sezer, “Kamusal alanı dizayn edecek özne kim? Sorusuna vereceğimiz cevap bizim de kimliğimizi belirleyecektir” dedi.
Oldukça verimli geçen konferansın ardından Öğr. Gör Ali Osman Sezer izleyicilerin sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Öğr. Gör Ali Osman Sezer’e teşekkür belgesini İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Köse takdim etti.