Çin’in başkenti Pekin’deki Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi (BLCU) ile bir süredir devam eden temaslar sonucu bir ikili işbirliği anlaşması imzalandı.
10-11 Kasım 2015 tarihlerinde Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Yrd. Doç. Dr. Rukiye Uzun ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer’den oluşan BEÜ heyeti Pekin Dil ve Kültür Üniversitesini ziyaret etmiş, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmuştu.
Dil, edebiyat ve beşeri bilimler alanlarında Çin’in en nitelikli ve köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alan Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi, uluslararası bir üniversite olma kimliğiyle dikkati çekiyor. 8500 uluslararası öğrencisi bulunan BLCU, Çin’e dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrenciler için popüler bir Çince eğitim merkezi konumunda bulunuyor.
İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak programlar, projeler, kongre, sempozyumlar, çalıştay ve ziyaretlerin yanı sıra BEÜ’de Çince dil eğitimleri düzenlenmesi ve Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü kurulması planlanıyor.
BEU Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ile işbirliği faaliyetlerini geliştirmek isteyen bölüm başkanları ve akademik personele yardımcı olmaya hazır olduğu belirtildi.