Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 6736 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren borçların yapılandırma süresinin 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Vergi borcu yapılandırmasının bir ay daha uzatılmasının bir fırsat olduğunu belirten Başkan Nuri Tekin, vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve belediye alacaklarının yeniden yapılandırılmasının büyük bir imkân olduğunu söyledi.
Alaplı Belediyesi, 6736 sayılı Kanun’la bazı alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşları için çeşitli ikramlarda bulduğunu ifade eden Başkan Tekin, “Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve zamları ile vergi cezalarının tamamı silinmektedir. Yapılandırılan borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin ödenmesi halinde, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı alınmayacaktır. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, Alaplı Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’ne ödenecek tutarların taksitini ödeyebilecektir.” dedi.
Başkan Tekin, vergi borçlarının yapılandırılması için sürenin 1 ay uzatıldığını belirten ve borçlarını ödemek isteyen vatandaşların bu süre içinde başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.