Her geçen yıl öğrenci sayısını ciddi manada artıran Karaelmas Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) 2016-2017 Akademik Yılında da Suriye, Irak, Mısır, Kuveyt, Türkmenistan, Fas, Azerbaycan, Bangladeş, Kazakistan, Ukrayna, Libya, Somali, İran, Filistin gibi çeşitli ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler için 3 ayrı dil sınıfında Türkçe eğitim faaliyetlerine devam ediyor.
Daha önceki yıllarda iki sınıfta Türkçe öğretimi yapan merkez bu yıl kapasite artırımı nedeniyle üçüncü sınıfı da hizmete aldı. Karaelmas TÖMER, derslikler, kütüphane, dil öğretimi için etkili olan teknik donanıma sahip olup televizyon, bilgisayar, dvd, projeksiyon gibi görsel ve işitsel araçlarla dil eğitimini destekliyor. 2012-2013 akademik yılında kurulan ve faaliyetlerine başlayan Karaelmas TÖMER, bu kısa sürede başarıyı gelenek haline getirdi. Kuruluşunun daha ilk yılında Türkiye’deki dil merkezlerinin katıldığı “Türkçe Konuşma Yarışması”nda birincilik kazanan Karaelmas TÖMER, ikinci yılında da aynı başarıyı tekrarlayarak iki yıl üst üste birinci olma başarısı gösterdi ve 2015 yılında düzenlenen yarışmaya da ev sahipliği yaptı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer (Karaelmas TÖMER) ziyaret etti. Ziyareti sırasında TÖMER dersliklerini de gezen Rektör Özer bu yıl içerisinde gelen yeni öğrencilerle de tanışarak sohbet etti. Yeni öğrenciler Bülent Ecevit Üniversitesinde eğitim görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Öğretim elemanlarının öneri ve taleplerini de dinleyen Rektör Özer ziyaretinde Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Turan başta olmak üzere özverili bir şekilde çalışan tüm öğretim elemanlarını tek tek başarılarından dolayı kutladı.