Çatalağzı Belediyesi tarafından semt pazarına alışverişin adil ve şeffaf şekilde, daha sağlıklı ve emin bir ortamda yapılması için elektronik ve hassas bir terazi koydu.
Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı beldesi tarafından beldede bulunan semt pazarına hassas terazi uygulamasına geçti. Vatandaşların alışverişlerini daha adil ve şeffaf bir şekilde yapabilmesi için bu uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Daha önce Kapalı pazaryerimize, güvenlik kameraları yerleştirdik. Pazaryerimiz 24 saat takip edilmektedir. Pazaryerimiz çok sayıda LED lambalarla her vakitte gündüz gibi aydınlık olan modern bir yer görünümüne kavuştu. Belediye olarak pazaryerinde alışverişin adil ve şeffaf şekilde, daha sağlıklı ve emin bir ortamda yapılması için elektronik ve hassas bir terazi koyduk. Vatandaşlarımız pazardan aldıkları yiyecek maddelerinin ağırlığının doğru olup olmadığını merak ediyorsa, bu terazilerde tartarak kontrol edebilecek. Ürünlerini satın alan vatandaşlarımız bu teraziyi kullanarak ürünün kendisine bedelini ödediği oranda satılıp satılmadığını bizzat kendisi görecek. Satıcının belirttiği ağırlık ile bizim terazimiz arasında her hangi bir fark olursa durum hemen zabıta memurlarımıza bildirilebilecek. Zabıta memurları tarafında yasal işlem yapılacaktır. Esnafımız da bu tartı konusunda zan altında kalıyordu. Biz esnafımıza güveniyoruz. Biz bu terazileri vatandaşımızın aklında bir şey kalmasın diye buraya koyduk. Eminim, vatandaşlarımız aldıkları malzemenin ağırlığının doğru olduğunu görünce, bir ay sonra bu tartıları bile kullanmaya gerek duymayacaktır.”