Çaycuma Belediyesi Çaycuma Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen geleneksel 16. Bahar Konseri yoğun ilgi gördü.
Konserde Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Başkanı Hamza Başören programa katılanlara teşekkür ederek bu etkinliğinin 16’ıncısını gerçekleştirdiklerini ve geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından birbirinden güzel eserler, koro ve solistler tarafından söylendi. Etkinlik sonunda CHP Ardahan eski Milletvekili ve TRT sanatçısı Faruk Demir programda şarkılar söyleyerek vatandaşların ilgi odağı oldu.
Etkinlik sonunda konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’na teşekkür ederek son olarak sahneye çıkıp vatandaşlara şarkılar söyleyen eski Ardahan Milletvekili ve TRT sanatçısı Faruk Demir’in ilerleyen günlerde Çaycuma’da konser vermesi için söz aldı.
Daha sonra Almanya Lennestadt şehrinden Çaycuma’ya misafir gelen Belediye Başkanı Stefan Hundt’ da yaptığı konuşmasında müzikten çok etkilendiğini ve ilerleyen yıllarda da Türkiye’ye tekrar gelip Çaycuma’yı ziyaret edeceklerini kaydetti.
Etkinliğe; Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Çaycuma ilçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Almanya Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, CHP İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, belediye meclis üyeleri, Almaya’dan gelen konuklar ve çok sayıda davetli katıldı.
Konuşmaların ardından katılımcılara çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.