Çaycuma Belediyesi’nde görev yapan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi işçi sendikası Belediye-İş ile imzalandı.
Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olacak belediyede çalışan 40 işçiyi ilgilendiren 2015-2016 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi Çaycuma Belediyesi’nde yapılan törenle imzalandı.
İmza töreninde Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş, İşyeri Temsilcisi Önder Demir, Belediyeyi temsilen Belediye Başkan yardımcısı Olcay Aydın ve Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı katıldı. Toplu İş Sözleşmesinde üyelerin ücretlerinde ve sosyal haklarında artışlar sağlandı.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan yaptığı açıklamada; "Başkan Bülent Kantarcı’ya işçinin yanında yer alması, emekle geçinenlere haklarının korunmasında ve artışlar sağlanmasındaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Toplu sözleşmesinin imzalanmasında katkıda bulunan diğer komisyon üyelerine de şükranlarını ileten Atayan "Sözleşmenin işçilere ve Çaycuma halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaptığı açıklamada;" Emeğin her zaman yanında olduklarını ve gereken değeri verdiklerini ifade ederek, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışanlarımıza daha iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz. İşçi sendikası Belediye-İş yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerin sonunda toplu iş sözleşmesini imzaladık. İmkanlarımızı zorlayarak emekçilerimize en iyisini sunmaya çalıştık. Toplu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.