Çaycuma Belediyesinin düzenlediği Behçet Kalaycı’ya Saygı Gecesi uzun süren elektrik kesintisi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Çaycuma Belediyesince, Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen “Behçet Kalaycı’ya Saygı Gecesi” etkinliğin başlamasına birkaç dakika kala kesilen elektriğin bir buçuk saati aşkın süre gelmemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Salonda bulunan 200’ü aşkın kişi, bir buçuk saat yerlerinden ayrılmadan elektriğin gelmesini bekledi. Katılımcılar bu sırada doğaçlama şiir dinletileri yaparken, gecenin müziklerini yapan “Kömür Karası” müzik grubu, çıplak sesle herkesi mutlu eden bir konser verdi. Elektriğin daha uzun süre gelmeyeceğinin anlaşılması üzerine etkinliğin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sağlık sorunları olmasına rağmen yaşadığı Ankara’dan gelerek salondaki yerini alan şairin eşi Suat Kalaycı’ya gecenin anısına bir plaket sundu.
Geceyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Arkadaşlarım uzun zamandır bu geceyi hazırlıyordu. Son derece heyecan verici bir atmosfer de oluşmuştu. Çok güzel de bir katılım vardı. Sevgili öğretmenimizin değerli eşi Suat Hanım da salonda yerini almıştı. Ancak hiç beklenmeyen bir elektrik kesintisi etkinliğin gerçekleşmesine engel oldu. Hani derdim siyaset yapmak değil ama ülkenin karanlıklarla boğuştuğu bir dönemde, ülkemize ışık olmuş bir değerimizi anmamız, bir başka karanlık tarafından engellendi. ‘İleri demokrasi” dedikleri şey böyle bir ışıksızlık galiba. Ben salondan hiç ayrılmadan bir buçuk saatten fazla etkinliğin başlamasını bekleyen aydınlık yüzlü hemşehrilerimle büyük gurur duydum. Başta Suat Kalaycı olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. İlerideki bir tarihte sevgili öğretmenimizi çok daha ışıklı bir ortamda yeniden anacağız” dedi.