Çaycuma’lı sanatçı Ercan Gönültaş’ Batı Karadeniz şivesini Gürcistan’da tanıtacağını açıkladı.
Tarih Araştırmacısı ve Yazar Hakim Zebarlar’ın daveti üzerine Gürcistan’a gideceğini ve Azeri halkına Batı Karadenizin şivesini tanıtacağını söyleyen Gönültaş,"Batı Karadeniz şivesini Gürcüstan Karaçöp’te tanıtacağım. Karaçöp’teki Azeri ve Gürcü vatandaşlarımızda bize kendi lehçelerini tanıtacaktır. Bu kültürel alış veriş tüm Türk Dünya’sına duyurulacaktır. Öncelikle şivemizi burada tanıtırken Yazar arkadaşımız Hakim Zebarlar’ında bizi davet etmesi beni çok mutlu etmiştir ve duygulandırmıştır. Zebarlar’ın bize her türlü desteği veriyor ve bizler de kendisini kırmadık bize yapılan bu daveti en kısa sürede yerine getirerek Batı Karadeniz şivemizi orada tanıtacağız. Batı Karadeniz’i en güzel şekilde Karaçöp’te temsil edeceğim, Bizlere destek olan Hakim Zebarlar başta olmak üzere herkese teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.
Daha sonra Yazar Hakim Zebarlar, "Yapılan 3 devletteki konferanslar da Azerbaycan’ın ünlü ulusal gazetesi Yeni Sözçü gazetesine desteklerinden dolayı öncelikle teşekkür ederim. Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağı daima yüksek seviyede tutulacaktır. Gürcistan’da yaşayan Gürcü ve Azeri kardeşlik bağı da tüm Türk dünyasına duyurulacaktır. Bizler Batı Karadeniz’in şivesini Ercan Gönültaş ile tanıyacağız davetimizi kabul ettiği için Gönültaş’a teşekkür ederim"dedi.
19 Nisan’ da Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde sunuculuğunu Simge Çoban’ın yapacağı, Ercan Gönültaş’ın hazırlağı,Ramazan Aydemir, Aytekin Karaağaç ve Burak Şahan Gönültaş’ın şarkılarıyla Batı Karadeniz Şivesinin Tanıtımı ve Şöleni olacak.