Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde CHP’nin 6 Aralık 2015 tarihinde yapılacak kongresi öncesi Yaşar Balcı adaylığını açıkladı.
CHP Kdz. Ereğli Eski İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı, 6 Aralık 2015 Pazar günü gerçekleşecek olan ilçe kongresinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Kalabalık bir ekiple parti binasında basın toplantısı düzenleyen Balcı, yeniden aday olduğu için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Balcı yaptığı açıklamada, “İlçe Başkanlığı adaylığımı siz değerli dostlarımla birlikte evimiz gibi gördüğümüz parti binasında Ereğli kamuoyuna duyurmanın hazzını ve heyecanını yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev almak ve görev yapmak büyük bir onurdur. İlçe Başkan adaylığını öncelikle gelen talepler üzerine kabul ettim. Ayrıca partimiz son zamanlarda Ereğli’de, Zonguldak’ta ve ülkemizde aldığı sonuçlardan rahatsızlık duyduğumdan tekrar aday olmayı düşündüm. Tekrar Ereğli merkezde ve köylerde Cumhuriyet Halk Partisini birinci parti yapacak çalışmaları başlatmak, yeni siyasi projeleri hayata geçirmek, parti içinde sevgiyi, saygıyı ve barışı hayata geçirmek için tekrar adayım. Yeni hedeflerimizi ve vizyonumuzu inşallah 6 Aralık 2015 Pazar günü kongre salonunda sizlerle teferruatlı olarak paylaşacağım. Tek hedefimiz ve amacımız çok çalışarak CHP’yi Ereğli’de birinci parti yaparak 2019 yılında kaybettiğimiz Ereğli Belediye Başkanlığını kazanmak olacaktır. Bu bizim için namus borcu kadar önemlidir. Bu başarıyı kazanacak güç CHP’de vardır. Bunu sizlerle başaracağız” dedi.
Balcı yönetim kurulunda yer alacak isimlerin tamamının yeni isimler olacağını belirterek, CHP’yi başarıya ulaştıracak kadroyu kurduklarını ifade etti.