Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) 70. kuruluş yıldönümü kutlama ziyaretinde bulundu.
İl Başkanı Vekili Cihat Kalafat başkanlığındaki CHP heyeti GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret ederek tebrik ettiler. Genel Maden İşçileri Sendikasının ülkemizde ve dünyada tanınan bölgemizin önder bir kitle örgütü olduğunu söyleyen Kalafat, Zonguldak’ın ve bölgenin en önemli sorunun işsizlik ve göç olduğunu vurguladı. Kalafat, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıkları nedeniyle kapasitesinin çok altında üretim yaptığını belirterek, “Yeraltında ülkemizin yüzyıllık kömür ihtiyacını karşılayacak rezervimiz var. Zonguldaklı gençlerimiz işsizlik nedeniyle göçüyor. Kurumun işçi açıkları giderildiğinde hem göç duracak hem de taşkömürü üretimi artarak dışarıya döviz gitmesi önlenecek. Bizler CHP olarak, sendikamızın TTK’ya işçi alınması mücadelesine her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bölgemizi huzursuz eden kurumun özelleştirilmesi dedikodularına ve çabalarına karşıda maden işçileri ve onların temsilcisi sendikaları ile birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazırız ”dedi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 70. Kuruluş yıldönümü kutlama ziyaretleri için CHP heyetine teşekkür etti. Demirci, “CHP toplumda emeğin ve emekçinin yanında olan bir siyasi parti olarak tanınmaktadır. Geçmişte Zonguldak ve maden işçisi olarak verdiğimiz her türlü emek mücadelesinde bizimle oldunuz. Bu konuda sizlere minnettarız. Sizlerin de belirttiği gibi Zonguldak’ımızın ve bölgemizin sorunları büyük. TTK tarihinin en az sayıdaki işçi sayısı ile tarihinin en düşük üretimini yaptı geçtiğimiz yıl. Bu yıl da bu böyle olacak. Kurumda yaşanan huzursuzluk nedeniyle günü gelen arkadaşımız beklemeden emekli oluyor. Kurumun norm kadroya göre yaklaşık 6 bin işçi açığı var. Kuruma işçi aldırmak için sendika olarak büyük bir özveri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Sizle orada da birlikteydik. Bizlere destek olacağını söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin Zonguldak’a ihtiyacı var. Zonguldak büyürse ülke büyür” dedi.
CHP Heyeti ziyaretinde GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan da hazır bulundu.