Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde İmam Hatip Lisesi mezunu iki genç müftülükten izin alarak hiçbir karşılık beklemeden yaz ayında çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.
Alaplı ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Batuhan Yıldırım ve Sertaç Kılıç, Alioğlu Köyü Sinanlı Mahallesinde yaz Kuran kursuna giden 7 ile 12 yaşları arasındaki çocuklara gönüllü olarak Kur’an-ı Kerim öğretiyor.
İmam Hatip Lisesi’nden bu yıl mezun olduklarını belirten Batuhan Yıldırım, boş olan bir camide çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretmek için görev almak istediklerini ve bununda kabul gördüğünü söyledi.
Alaplı Müftülüğü’nün de Alioğlu Köyünde ki Kur’an kursunda kendilerine görev verdiğini belirten Yıldırım “Okuldan mezun olduktan sonra arkadaşımla birlikte yaz kuran kursunda öğrencilere dini bilgiler öğretmek için Müftülüğümüzden hangi köydeki camide boş yer varsa orada görev almak istediğimizi söyledik. Müftülükten de bize Alioğlu köyü Sinanlı mahallesinde kuran kursunda görev alabileceğimizi söyledi. Bizde köyde göreve başladık. 20 tane öğrencimiz var onlara temel dini bilgilerin yanında süreler ve Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Köylüler bize burada lojman tahsis ettiler. Sağ olsunlar bize evlerini açtılar. Köyde imam olmadığı için hayırsever bir vatandaşın yaptığı köy camisinde imamlık da yapıyoruz. En büyük amacım iyi bir imam olarak insanlara en iyi şekilde hizmet etmektir" şeklinde konuştu.