Devrek ADD Derneği tarafından dayanışma gecesi düzenlendi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) tarafından “Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi” düzenlendi. Devrek Masalevi Restaurant’ta düzenlenen geceye, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Organize edilen gecede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından davetlilere hitap eden Devrek ADD Şube Başkanı Çetin Bozkurt, ”Derneğimizin amacı, Atatürkçü düşünceyi paylaşmak anlatmak, gelecek nesillere fikri hür, vicdanı hür, özgür bağımsız soran, sorgulayan nesiller yetiştirmek ve bunların yetiştirilmesine katkı vermektir. Bu anlamda, Kemalizm, vatan, millet, Türklük bilincini yaratmada bilim, çağdaş, uygarlık, eşitlik ve özgürlüğü esas alan, emperyalizm karşıtı bir modeldir. Atatürkçü milliyetçiliği ise, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin aynı amaç birliğiyle ulusu yüceltme, dayatmaya karşı eşitlikçi, ayrımcılığa karşı birleştirici olmak demek demektir” diye konuştu.
Devrek ADD Derneği binasının yenilenmesinde katkılarını esirgemeyen kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi verilirken, organizasyonun sağlanmasında emeği geçenlere de gecenin anısına madalyalar verildi.
Düzenlenen geceye; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk,Çeydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Yavuz Erkmen,CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpçu,TSO Başkanı Ertan Civak,, DESO Başkanı İsmet Akdemir, DMYO Derneği Başkanı Ahmet Akdemir, MHP Devrek İlçe Başkanı Caner Çavuşoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.