Devrek’te 15-19 Mayıs Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında açık havada kitap okuma etkinliği gerçekleşti.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 15-19 Mayıs Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenen organizasyon kapsamında, Devrek Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından “Haydı kitabını al gel birlikte okuyalım” etkinliği gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Cumhuriyet Alanında düzenlenen kitap okuma programı ile ilgili bilgi veren Devrek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zafer Yurtseveneyener, ”Genç yaşlı demeden herkesi kitap ile buluşturmak, kütüphanedeki kitapların raflarda tozlu kalması yerine o tozları gençlerin kitaplardan bilgi olarak almaları amaçlanmıştır. Kütüphaneyi gençlere yakından tanıtmak projelerimizi gençlerimizin ve halkımızın istekleri doğrultusunda belirlemeye çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz imkanlar dahilinde daha çok gence ulaşmayı hedefliyoruz. Bu günün gençleri yarının idarecileri anlayışı ile gençlerimize yaklaşıyoruz. Projemize katılan başta değerli gençlerimiz olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyoruz ve projemizin gençlerimize kazandırdıklarını maddeler halinde belirtmek isterim Proje kapsamında gençlerin ve halkın kitapları ve kütüphaneyi tanıması proje ile gençleri kütüphaneyle buluşturmak, kitap okuma alışkanlığı oluşturabilmek, kütüphane kültürünü benimsetmek, kitapların bir bilgi ağacı olduğunu göstermek ve bu bilgi ağaçlarından yararlanmak kütüphanemize yeni gençler kazandırmak farkındalık ve değerler anlayışıyla Devrek için ve gençler için çalışmak Devrek’te okuyan bir nesilin devamını amaçlamak” dedi.
Düzenlenen programa Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, TSO Başkanı Ertan Civak, öğretmenler, öğrenciler diğer daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.