Devrek Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen mezuniyet töreninde protokol ve öğrenci velileri bir araya geldi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan Bülent Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) tarafından düzenlenen 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde ilçe protokolü, öğrenci velileri ve ilçe halkı bir araya geldi. Devrek Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde çeşitli alanlarda eğitim gören 280 öğrenci diplomalarını almanın heyecanını aileleri ve protokol üyeleri ile paylaştı. Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş şöyle dedi:
"Birey aldığı üniversite eğitimi sayesinde, hem kendini hem de bir parçası olduğu toplumu huzura ve mutluluğa kavuşturabilme yolunda hatırı sayılır bir adım atmış olur. Sözünü ettiğimiz eğitim kademesi, bir meslek edinmenin yanı sıra, öğrencilere evrensel düşünebilme, fikir üretebilme, analiz ve sentez yapabilme, araştırma, iletişim eve ekip çalışması gibi çok çeşitli beceriler kazandırmaktadır. Bölgesinin ve ülkesinin gelişimine destek verme felsefesiyle çalışan Bülent Ecevit Üniversitesi‘nin genelinde olduğu gibi Devrek Meslek Yüksekokulunda da gerek idari, gerekse akademik personelimiz öğrencilerimize sözünü ettiğimiz bu becerilerin kazandırılması hususunda itinalı ve kararlı biçimde çalıştırılmıştır ve çalışmaya da devam edecektir. 2002 yılında öğretime üç bölümle başlayan yüksekokulumuz bugün 7 ayrı bölümde 13 gece ve gündüz programında kayıtlı 1100 öğrencisi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Gelişen dünyada yükseköğretim kurumumuzun sürdürdüğü çalışmalardaki kaliteyi yükseltmek ve bilgi birikimimizin yerel sorunların çözümlerine katkısını sağlamak için tüm desteğini sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e huzurlarınız da teşekkür ediyorum. El sanatlarından Kimya teknolojisine, Yerel yönetimlerinden Çevre koruma teknolojilerine varıncaya kadar farklı disiplinlerdeki öğretim faaliyetlerindeki şüphesiz ki Yüksekokulumuz 30 öğretim elemanı, 16 idari personelinin ve yerel paydaşlarının katkıları da büyüktür. Rektörlüğümüze bağlı daire başkanlıklarına, akademik birimlere, yüksekokulumuz öğretim elemanlarına ve idari personelimize emekleri için şükranlarımızı sunuyorum. Öğrencilerimizin pek kıymetli aileleri; dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, özenle ve zorluklarla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesine uğurlamanın vakti geldi. Eşsiz bir fedakarlık örneği göstererek iki yıl boyunca evlatlarımızın eğitimi için çaba gösterdiniz. Bu özel günde hepinizin duymuş olduğu haklı gurur ve mutluluğu paylaşıyor, sizleri tebrik ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değimiyle “geleceğin ümidi”, değerli mezunlarımız; her ne kadar bugün bir “bitiş” gibi görünse de, sizler için bir başlangıçtır. “Hayat mücadelesi “olarak adlandırılan yolun henüz başında olan sizler, geleceğinizi şekillendirebilmek için okulumuzda kazanmış olduğumuz bilgi ve becerilerin üzerine yenilerini eklemek karşınıza çıkacak olan öğrenme olanaklarından elinizden geldiğince yararlanmak durumundasınız. Her zaman yaşadığı dünyaya karşı sorumlu; çevre bilinci içerisinde, mesleğinizin etik değerlerini bilen sevgili mezunlarımız.
Sizler meslek yaşamınız boyunca Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak, kurumumuzu temsil edeceksiniz. Vatanınıza, ailenize ve üniversitemize olan borcunuzu azimli çalışmalarınızla ödeyeceğiniz konusunda güvenimiz sonsuzdur. Hepinizi çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise , "Türkiye’nin dört bir tarafından Devrek’e gelerek çocuklarının mutluluğunu paylaşan değeli veliler Devrek Meslek Yüksek Okulunun 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet törenine hoş geldiniz. BEÜ olarak 2014-2015 eğitim- öğretim yılının sonunda öğrencilerimizi mezun etmenin haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Devrek kampüsümüz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları eğitim birimleri açısından son derece önemli bir gelişmeye tanık olmaktadır. Bu süreç içerisinde öğrenci ve öğretmen sayısı açısından çok büyük artışlar meydana gelmiştir. Devrek kampüsü eğitim birileri ile güçlü bir kadrosu olan BEÜ’nin güçlü bir branşlar Devrek’te sürdürmeye devam edecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda yeni eğitim birilerinin ilave dilmesi ile ve yeni kampus alanlarının da ilave edilmesiyle çok daha güçlü bir eğitim kadrosu haline gelecektir” diye konuştu.
Törenin sonunda diplomalarını okulun eğitimcilerinden alan öğrenciler mutluluklarını ve mezun olmalarını keplerini havaya atarak kutladılar. Düzenlenen etkinliğe; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Rektör Mahmut Özer, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü BEÜ Senato üyeleri, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Zöhreyıldızı, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, TSO Odası Başkanı Ertan Civak, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, DESO Başkanı İsmet Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, DMYO Derneği Başkanı Ahmet Akdemir, okul idarecileri, daire müdürleri ve yüzlerce öğrenci velisi katıldı.