Devrek’te faaliyette bulunan Sebahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesinde mezuniyet sevinci yaşandı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi (SCU) 2015-2016 eğitim öğretim yılını sonlandırmanın keyfini davetliler ve öğrencilerin katılımı ile sonlandırdı. Devrek Hamidiye Spor salonunda gerçekleştirilen törende Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ikinci mezunları olan öğrenciler okuldan ayrılmanın hüznünü yaşarken, yeni bir eğitim öğretim dönemine ile yeni bir hayata atılmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.
Düzenlenen programda davetlilere hitap eden Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Turgay Kırgil, ”2011 yılında açılan okulumuz bu yıl ikinci mezunlarını vermektedir. Bugün burada 67 öğrencisini yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve tatlı telaşını yaşamaktadır. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda 300 öğrenci eğitim öğretim hizmeti almıştır” dedi.
Konuşmanın ardından okulun ilçeye kazandırılmasını sağlayan Ulupınar ailesinden Celal Ulupınar’a Kaymakam Yakup Güney tarafından katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilirken, yaş kütüğüne okul birincisi tarafından isim plaketinin çakılması, bayrak ve flama devir teslim töreni ve diploma törenin ardından tören sona erdi. Törenin ardından görevliler tarafından davetlilere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Düzenlenen mezuniyet merasimine; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.