Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyette bulunan TSO ve Zonguldak İşkur Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri bilgilendirme toplantısında oda üyeleri ve diğer kuruluş temsilcileri bir araya geldi. TSO toplantı salonunda düzenlenen ve Zonguldak İşkur Müdürü Gönül Demirsu’nun sunumunu gerçekleştirdiği “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışacaklar ve hali hazırda çalışanların mesleki eğitimleri” adlı bilgilendirme toplantısında katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verildi.
Odaya kayıtlı üyeler, sanayici, tüccar ile Devrek ve Gökçebey’de faaliyette bulunan mali müşavirlere Demirsu şu bilgileri aktardı:
"Bilindiği üzere 30.06. 2012 tarih ve 28339 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 17. Maddesinin üçüncü fıkrasında “ Mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgelemeyenler çalıştırılamaz” hükmüne yer verilmektedir. Kurum olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde yeni işe alınacakların mesleki eğitim belgesine sahip olabilmeleri için UMEM Projesi ve Mesleki Eğitim Kursları ile işverenlere hizmet sunmaktayız. Yine bu kapsamda hali hazırda bu kapsamdaki işyerlerinde mesleki eğitim belgesi olmadan çalışanlara yönelik ise Çalışanların Mesleki Eğitimi uygulaması ile işverenlerimizin yanındayız."