Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ziya Babal, FETÖ/PDY’ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle Milli Eğitim’e devredilen kolej binalarının İmam Hatip Lisesi yapılmasına karşı çıkanları eleştirdi.
Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Ziya Babal, FETÖ/PDY’ye finans sağladığı gerekçesiyle el konulan ve Milli Eğitim’e devredilen kolej binalarının imam hatip okulu yapılmasına karşı çıkanları eleştirdi. Babal, “Ülkeyi cuntaya, ihanet şebekelerine teslim etmeyen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, gazilerimize yüce Allah’tan şifalar diliyoruz” dedi.
Babal, son zamanlarda bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinin FETÖ/PDY’ye finans sağladığı gerekçesi ile kapatılan kolej binalarının imam hatip okulu yapılmasına yönelik eleştirilerinin haksız ve temelsiz olduğunu vurguladı. Babal, “Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yapılan FETÖ ihanetini konuşadursun, bir süre önce kapatılan Fatih Koleji’ne hangi okulların taşınacağına dair tartışma Kdz. Ereğli’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Devralınan Fatih Koleji’ne İmam Hatip Lisesi açılmasına karşı olan bir kısım çevrelerin topyekûn saldırıya geçtiğini de hep birlikte görüyoruz. Çok basit bir planlamayla okullarımızın bina ihtiyacını büyük ölçüde karşılamak mümkündür. Belen sanayisinin arkasında inşaatı bitmek üzere olan Mesleki Eğitim (çıraklık) binası pekâlâ iki liseyi bünyesine alacak kapasiteye sahiptir. Kışla sanayisinde bulunan Çıraklık Eğitim Merkezi ise birkaç yıl daha mevcut binada hizmet verebilir. Yeşiltepe’de bulunan İmam Hatip Ortaokulu’nun Fatih Koleji’ne taşınması durumunda boşalan ortaokul binası ilkokula dönüştürülerek, Erdemir ve Kepez İlkokullarının yükü hafifletilebilir. Bunun dışında Ereğli Lisesi ve Atatürk Ortaokulu’nun yerine yeni binaların yapılmasına yönelik çalışmalar son aşamaya gelmiş durumdadır. Ülkemizde İmam Hatip Liselerinin her zaman üvey evlat muamelesi gördüğü herkesin malumudur. Bu gerçek ortada dururken bunun tam tersini iddia etmek topu taca atmaktan başka bir şey değildir" diye konuştu.